Laidiens no arhīva:

Citādie lauki

Ko specializācija dod lauku tūrisma uzņēmējam

AgroPols
18.12.2003

Lauku tūrisma uzņēmēji bieži jautā: "Kā piesaistīt atpūtas vietai tūristus, kā izcelties uz pārējo piedāvājumu fona?" Viens no iespējamiem risinājumiem ir specializācija, kas tūrisma mītni padara pamanāmāku starp citām atpūtas vietām, turklāt tūristam atvieglo izvēli.
Specializācija nozīmē atpūtas vietas saimnieka darbības koncentrēšanu vienam vai vairākiem lauku tūrisma pakalpojumiem. Tos parasti izvēlas atbilstoši kādām specifiskām naktsmītnes atrašanās vietas īpatnībām vai saimnieku prasmēm un hobijiem un, protams, vadoties pēc tā, ko pieprasa konkrētās atpūtas vietas klienti.
Piemēram, Lauku ceļotāja katalogā Atpūta laukos, kā arī interneta mājas lapā www.celotajs.lv lauku atpūtas vietas ir apkopotas atbilstoši to specializācijai zem turpmāk minētajiem pakalpojumu veidu nosaukumiem.
Zaļās brīvdienas
Šādi tiek reklamētas tās naktsmītnes, kas ieguvušas Latvijas vides kvalitātes zīmi Zaļais sertifikāts. Klientiem tiek piedāvāta uzturēšanās tīrā, sakoptā un mazapdzīvotā lauku vidē, aktīva atpūta dabā - braukšana ar velosipēdu vai pastaigas, dzīvnieku vērošana, lauku saimniecības iepazīšana, svētku svinēšana saskaņā ar senām tradīcijām utt., ekoloģiski tīra pašu saimnieku audzēta pārtika, nakšņošana no dabīgiem, cilvēka veselībai nekaitīgiem materiāliem celtās un iekārtotās ēkās, kā arī izsmeļoša informācija par apkārtnes dabu, kultūru un vēsturi.
Prom no ierastā biroja
Šajā sadaļā apkopotas tās naktsmītnes, kas piedāvā semināru un dažādu citu lielāku pasākumu organizēšanu. Klientiem tiek piedāvātas attiecīgajiem pasākumiem nepieciešamas plašas, gaišas telpas ar speciālu tehnisko aprīkojumu (tāfeli, kodoskopu, ekrānu, TV u. c.), kā arī ēdināšana un dažādas aktīvas laika pavadīšanas iespējas lielākai cilvēku grupai (divriteņi, zirgi, laivas, sporta spēles, makšķerēšana, pirts u. c.). Šāds piedāvājums ir vairāk pieprasīts tieši ārpus aktīvās tūrisma sezonas.
Skaistumam un veselībai
Šim piedāvājumam atbilst mājas, kurās vienlaikus iespējams gan atpūsties, gan rūpēties par savu ķermeni un garu. Tās ir dažādas skaistuma un veselības procedūras, kā arī veselīga un diētiska pārtika un dažādas sporta nodarbes svaigā gaisā. Arī šādus pakalpojumus iespējams pārdot ārpus aktīvās tūrisma sezonas.
Bērnu prieki laukos
Te ierindojamas atpūtas vietas, kur saimnieki labprāt uzņem ģimenes ar bērniem: ir pieejamas bērnu gultiņas, augstie krēsliņi un podiņi, kā arī spēļu laukumi ar šūpolēm, smilšu kastēm, slidkalniņiem un bērnu baseiniem. Mazuļi šeit var aplūkot un pabarot dažādus mājdzīvniekus. Savukārt māju saimnieki var uzņemties arī bērna pieskatīšanu, ja vecāki kādu laiku vēlas atpūsties divatā.
Ar slēpēm no kalna
Tās ir tūristu mītnes labiekārtotu slēpošanas trašu tuvumā, kurās piedāvā dažādas citas ziemas sporta nodarbes: braukšanu zirga kamanās, slidošanu pa piemājas dīķa ledu, zemledus makšķerēšanu, kā arī izīrē slēpošanas un slidošanas inventāru.
Brīvdienas ar makšķeri
Te minamas atpūtas vietas, kas atrodas zivīm bagātu ezeru, upju vai dīķu tuvumā. Saimnieki var parādīt labākās zivju vietas apkārtnē, izīrēt laivas un makšķerēšanas inventāru. Šajā piedāvājumā ietilpst arī komercmakšķerēšana privātos zivju dīķos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana