Politika

Pieteikšanās atbalstam pasākumā „Akvakultūras saimniecībām paredzēti pārvaldības un konsultāciju pakalpojumi”


01.03.2017

Lauku atbalsta dienests izsludina atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai (ZRP) pasākumam "Akvakultūras saimniecībām paredzēti pārvaldības un konsultāciju pakalpojumi".

Pirmās kārtas projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 2017. gada 1. marta līdz 2017. gada 31. martam.

Pasākuma mērķis ir akvakultūras saimniecību vispārējās veiktspējas un konkurētspējas palielināšana un to darbības negatīvās ietekmes uz vidi samazināšana, atbalstot akvakultūras saimniecībām paredzētu pārvaldības un konsultāciju pakalpojumu izveidi ar kopējo pieejamo publisko finansējumu 150 000 EUR.

Atbalsta pretendents ir atvasināta publiska persona:

•valsts zinātniskais institūts, kura funkcijas ir īstenot valsts politiku zivju krājumu atražošanas jomā, kā arī sniegt konsultācijas par videi draudzīgu, racionālu un ilgtspējīgu zivju resursu apsaimniekošanu;

•izglītības iestāde ar akreditētu profesionālās pilnveides vai studiju programmu, kurā paredzēti mācību priekšmeti par akvakultūras ekoloģiju, ģenētiku un tiesisko regulējumu vai zivju audzēšanas biotehnoloģiju.

Gala labuma guvēji pasākumā ir Pārtikas un veterinārajā dienestā reģistrētas akvakultūras dzīvnieku audzētavas, kuras piesaka konsultācijām īpašnieku, dalībnieku vai citu akvakultūras saimniecības norīkotu personu.

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir divi gadi no LAD lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Projekta iesnieguma veidlapa ir pieejama mājaslapā www.lad.gov.lv .



Informācija

Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālo lauksaimniecības pārvalžu klientu apkalpošanas daļās vai LAD klientu apkalpošanas daļā Rīgā, Republikas laukumā 2, 2. stāvā (tālr. 67027693, 26178323).


Projekta iesniegumu elektroniska dokumenta formā, parakstītu ar elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā, var iesniegt arī lad@lad.gov.lv .



Atbildīgais
LAD

Izziņas
Papildu informācija:
Zivsaimniecības daļa:
Tālrunis: 67027685
LAD Klientu daļa:
Tālrunis: 67095000

Lauku atbalsta dienests (LAD)

x

Paroles atgadināšana