Horizontālās agrobiznesa

Bioloģiskie zemnieki šosestdien dodas uz Rīgu satikt pircējus

Inese Romānova, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA)
18.09.2014

Šo sestdien, 20. septembrī, Rīgā, kluba Piens teritorijā A. Briāna ielā 9, no 11:00 - 16:00 publiskās kampaņas "Personīgi. Ēdiens" atklāšanas pasākumā darbosies bioloģisko zemnieku tirdziņš ar degustācijām. Tajā piedalīsies vairāk kā 20 sertificētas bioloģiskās saimniecības un ražotāji ar dārzeņiem, augļiem, graudu produktiem un maizi, kā arī govs un kazas piena produktiem un citiem sarūpētiem ekoproduktiem.

Pasākumā interesenti varēs noskaidrot no pašiem zemniekiem kā viņiem izdodas izaudzēt visu saimniekojot tikai ar dabiskām metodēm, bez agroķīmijas, minerālmēsliem un ĢMO saturošas lopbarības.

Būs iespēja arī vērot Tiešās pirkšanas pulciņu darbību praksē kā soli pa solim noris produktu piegādes diena pulciņos, kuru dalībnieki brīvprātīgi dežurējot, nodrošina iknedēļas pārtikas pasūtījumus savām ģimenēm. Un interesenti varēs uzzināt kā arī viņu ģimenes varētu regulāri ik nedēļu tikt pie svaigiem bioloģiskiem produktiem pa tiešo no zemniekiem.

Pasākumu organizē Latvijas Zemes draugi sadarbībā ar Tiešās pirkšanas kustību un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas informatīvu atbalstu, lai rosinātu pircēju sadarbību ar Latvijas bioloģiskajiem lauksaimniekiem, kā arī informētu par pārtikas ražošanas ietekmi uz vidi. Lielā daļā pasaules tieši lauksaimniecības produktu ražošana ir galvenais cēlonis piesārņojumam, bioloģiskās daudzveidības samazināšanās un augsnes noplicināšanai. Bet bioloģiskajā lauksaimniecībā viss sākas ar rūpēm par augsnes, augu, dzīvnieku, cilvēku un planētas veselību.

Vairāk info par pasākumu: www.tiesapirksana.lv

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA)

x

Paroles atgadināšana