Horizontālās agrobiznesa

Biedrība "Lauksaimnieku apvienība": Imigranti jānodarbina arī laukos

AgroPols
09.10.2015

Biedrība "Lauksaimnieku apvienība" uzskata, ka imigrantiem Latvijā jādzīvo cilvēcīgos apstākļos, bet nevajag aizmirst latviešu tautas tradīcijas un tradicionālo dzīvesveidu, kas ir cieši saistīts ar laukiem un lauksaimniecību.

“Lauksaimnieku apvienība” iestājas par pēc iespējas ātrāku imigrantu nodarbināšanu, pēc to ieplūšanas Latvijā, tajā skaitā nodarbināšanu laukos, lai Latvijas valstij nebūtu jāiztukšo budžets sociālo pabalstu maksāšanai, kas, atbilstoši esošajai diskusijai valdībā, ir 256 eiro vai nedaudz mazāki, taču tāpat lielāki par vairumu pensiju un algu laukos. Imigrantiem jādod iespēja strādāt kaut visvienkāršākos darbus, kā, piemēram, jaunaudžu stādīšana mežos, akmeņu lasīšana laukos, lai šie cilvēki saprastu, ka Latvijā ir iespēja strādāt, bet vienlaicīgi katram ir jāpierāda varēšana un vēlme būt Latvijā.

Biedrības "Lauksaimnieku apvienība" (LOSP biedrs) izpilddirektors Dīns Cielavs: "Pēc tikšanās ar Labklājības ministrijas un Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem esam nonākuši pie secinājuma, ka jau esošās iespējas - darba vietas, ko piedāvā lauki, ir jāizmanto, diskutējot par imigrantu nodarbināšanu, tādējādi mazinot slogu uz budžetu, kur tā jau pietrūkt naudas skolotāju un mediķu algām"

Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule: "Ir jau labi cerēt, ka imigranti strādās. Laukos darba rokas tiešām ir ļoti vajadzīgas. Bet, jo ātrāk atsevišķi mūsu politiķi atbrīvosies no ilūzijām par iespēju nodarbināt šos cilvēkus, jo labāk. Šīs kultūras un audzināšanas pārstāvjiem nav mums līdzīgas izpratnes par darbu. Valsts nespēj nodrošināt darbu saviem iedzīvotājiem, tagad tā visu varēs? Amizanti, protams."

Informāciju sagatavoja Dīns Cielavs, biedrības "Lauksaimnieku apvienība" izpilddirektors.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana