Citu nozaru ražotāju

Latvijas Maiznieku biedrībai jauns valdes priekšsēdētājs

Dace Evardsone-Rimma, Latvijas Maiznieku biedrība
24.11.2009

Piektdien, 20. novembrī, notika Latvijas Maiznieku biedrības (LMB) pilnsapulce, kurā tika pārvēlēti valdes locekļi un ievēlēts jauns valdes priekšsēdētājs - SIA "Dona" valdes priekšsēdētājs Kārlis Zemešs.


Latvijas Maiznieku biedrībai jauns valdes priekšsēdētājs

Piektdien,  20. novembrī, notika Latvijas Maiznieku biedrības (LMB) pilnsapulce, kurā tika pārvēlēti valdes locekļi un ievēlēts jauns valdes priekšsēdētājs - SIA "Dona" valdes priekšsēdētājs Kārlis Zemešs.

Latvijas Maiznieku biedrība informēja biedrus un sadarbības partnerus par šī gada aktivitātēm un ievēlēja jauno LMB valdes sastāvu. Par šī gada LMB aktivitātēm un to, kā biedrībai šogad ir veicies gan pārstāvniecībā, gan dažādu pasākumu realizācijā informēja LMB valdes priekšsēdētājs Valdis Circenis. Visi plānotie LMB 2009. gada darbības uzdevumi ir paveikti un realizēti ne tikai pasākumi un dažādas apmācības maizniekiem, bet arī Maizes kvalitātes konkurss, ieviešot starptautisku vērtēšanas sistēmu. Vēl divi projekti ir procesā: LMB kopā ar biedriem atbalsta jaunas grāmatas tapšanu "Maizes ražošanas tehnoloģija" un iesaistās informācijas gatavošanā par maizi jaunajai skolēnu uzturmācības grāmatai.

AS "Rīgas Dzirnavnieks" ģenerāldirektors Sandis Jansons informēja maizniekus par šī gada graudu ražu un nozares tendencēm. Savukārt Maija Placēna no biedrības "Mārketinga padome" aicināja maizniekus iesaistīties pašvaldību iepirkumos ar Latvijā ražoto produkciju. LMB izpilddirektore Dace Evardsone-Rimma iepazīstināja ar LMB iekšējās un ārējās komunikācijas pētījuma rezultātiem.

Maiznieki saņēma sertifikātus par apmācību kursu "Maizes izstrādājumu kvalitātes novērtēšanas sistēma", ko pasniedza docente Daiga Kunkulberga no Latvijas Lauksaimniecības universitātes.

Tā kā pēc LMB statūtiem visas vēlētās amatpersonas tiek ievēlētas uz diviem gadiem un valdes priekšsēdētājs nedrīkst ieņemt amatu ilgāk kā divus termiņus pēc kārtas, tad no pilnsapulcē ievēlētajiem valdes locekļiem tika ievēlēts arī jauns valdes priekšsēdētājs.

Pēc LMB statūtiem viens no valdes locekļiem ir Maiznieku Brālības izvirzītais pārstāvis un šoreiz Brālība ir izvirzījusi Valdi Circeni no AS "Roga-Agro". Pārējie 6 pārvēlētie valdes locekļi ir Kārlis Zemešs no SIA "Dona", Dinārs Ozols no SIA "Fazer maiznīcas", Normunds Skauģis no SIA "Lāči", Raivo Blumbergs no SIA "Saldus maiznieks", Edijs Vegners no AS "Hanzas Maiznīcas" un Juris Užulis no AS "Dinella". LMB valdes locekļi saskaņā ar statūtiem ievēlēja jaunu valdes priekšsēdētāju Kārli Zemešu.

Pilnsapulces noslēgumā LMB biedrus, sadarbības partnerus un jaunās pilnvarotās personas sveica Jelgavas tirkīza zilās krāsas kora trīs solisti ar vadītāju Žoržu Siksnu. Pateicībā par šo priekšnesumu LMB piedalījās Latvijas dziedātājas Noras Bumbieres pieminekļa ziedojumā.

Latvijas Maiznieku biedrība

x

Paroles atgadināšana