Citu nozaru ražotāju

Latvijas maiznieki kuplinājuši Rīgas svētkus "Maizes ielā" - pašā Rīgas centrā, Vērmanes dārzā

Gunta Duka, Latvijas Maiznieku biedrība
19.08.2014

Jau otro gadu pēc kārtas Rīgas svētku ietvaros Vērmanes dārza viens no pastaigu celiņiem pārtapa krāsainā, smaržīgā un aktīvā "Maizes ielā".

Sestdien, 16. augustā šeit saimniekoja maiznieku cunftes pārstāvji:

SIA "Lāči", SIA "Dona", SIA "Saldus maiznieks", SIA "Matss", N.Bomja maiznīca "Lielezers", Madonas patērētāju biedrības ražotne "Madonas maiznieks", SIA "Fazer Latvija ", A/S "Hanzas maiznīcas", A/S "Latvijas Maiznieks" un SIA "Puratos Latvia".

Pasākumu organizēja Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības , kultūras un sporta departamentu Rīgas svētku ietvaros.

Pasākuma galvenā tēma bija "Maizes veselīguma pieturzīmes", kuras veidoja iedomātu maizes veselīguma tiltu no maizes ražotāja līdz katram svētku apmeklētājam. Maizniekmeistari svētku viesus iepazīstināja ar kādu uzņēmumā ražotu un īpaši izceļamu un popularizējamu veselīgu maizi, aicināja uz maizes degustācijām un atbildēja uz interesentu jautājumiem "par un ap maizi". Uz "Maizes ielas" darbojās trīs mini maizes ceptuvītes, kurās, galvas nepacēlušas, visas dienas garumā, līdz pat krēslai rosījās gan maizes cepējas, gan šefpavārs un piedāvāja apmeklētājiem smaržīgus, siltus pīrādziņus un dažādus konditorejas un maizes gardumus. Pasākuma vadītājs A/S "Rīgas dzirnavnieks" maizniekmeistars Edgars Grāvītis nenogurstoši iesaistīja apmeklētājus dažādās izklaidēs un izzinošās aktivitātēs, aicināja svētku viesus un īpaši bērnus darboties maiznieku radošajās darbnīcās. Ar necerēti lielu aktivitāti svētku dalībnieki apmeklēja visas maiznieku ielas teltis, kā arī ar lielu interesi piedalījās Latvijas Maiznieku biedrības un SIA "Puratos Latvia" teltī organizētajās aktivitātēs - risināja krustvārdu mīklu par maizes veselīgumu, iepazina maizes ražošanā izmantojamās izejvielas un degustēja veselīgās SIA "Puratos Latvia" brokastu maizītes "Puravita".

Vislielāko paldies Latvijas Maiznieku biedrība izsaka svētku atbalstītājiem: A/S "Jelgavas dzirnavas", SIA "Gemoss", A/S "Rīgas dzirnavnieks", SIA "PRP", SIA "Leipurin", SIA "Puratos Latvia" un A/S "Dobeles dzirnavnieks".

Latvijas Maiznieku biedrība (LMB) ir Latvijā vienīgā brīvprātīga profesionālā organizācija, kuru vieno intereses par maizes ražošanas nozares attīstību un kopīga sadarbība maizes ražotāju interešu aizstāvībai un pārstāvībai. Jau 20-it gadus LMB apvieno maizniekus un popularizē maizes tradīcijas Latvijā.

Latvijas Maiznieku biedrība

x

Paroles atgadināšana