Citu nozaru ražotāju

Latvijas Maiznieku biedrībai jauns zīmols – Uzticības Apliecinājums

Dace Evardsone-Rimma, Latvijas Maiznieku biedrība
14.04.2011

Latvijas Maiznieku biedrībai jauns zīmols – Uzticības Apliecinājums

Latvijas Maiznieku biedrība ir izstrādājusi zīmolu – Uzticības Apliecinājumu, lai veicinātu Latvijas tradicionālās maizes ražošanu un attīstību. Preču zīme, kas izveidota zīmola veidā tiks piešķirta Latvijā ražotas augstas kvalitātes maizei, kuru ražojuši Latvijas Maiznieku biedrības biedri. Tādējādi pircēji, ieraugot uz iepakojuma Uzticības Apliecinājuma zīmolu varēs uzreiz atpazīt vietējas izcelsmes maizi, kurai Latvijas Maiznieku biedrība ir piešķīrusi uzticību.

Nevienam nav noslēpums, ka pēdējo gadu laikā maizes ražotāju vidū ir satraukums par izdzīvošanu. Šodienas ekonomiskajos apstākļos katram maizes ražotājam ir jādomā, kā noturēties situācijā, kad cenas pieaug visām izejvielām un energo resursiem. Saražotais produkts vēl jānogādā līdz tirdzniecības vietai, arī degvielas cenas pieaug un tirdzniecības tīklu prasības ir augstas. Līdz ar to pēdējo četru gadu laikā Latvijas Maiznieku biedrības (LMB) biedru skaits katru gadu ir samazinājies vidēji par trīs biedriem. Šogad biedru skaits turpina samazināties. Tomēr maiznieki cenšas un arvien ražo pircēju iecienītākos produktus. Lai maizniekus atbalstītu, Latvijas Maiznieku biedrība ir izveidojusi preču zīmi „Uzticības Apliecinājums”, kas apliecina, ka maizes izcelsme ir Latvija un to ir ražojis Latvijas Maiznieku biedrības biedrs. Uzticības Apliecinājuma zīmolu ražotāji izvietos uz iepakojuma redzamā vietā, kas pircējiem atvieglos izvēli. Līdz ar to Latvijas Maiznieku biedrība cer, ka pircēji atbalstīs Latvijas ražotājus. Kārlis Zemešs, Latvijas Maiznieku biedrības valdes priekšsēdētājs: „Svarīgi ir saglabāt Latvijas tradīcijas maizes cepšanā un aizsargāt Latvijas ražotāju maizes tirgu, tāpēc Maiznieku biedrība ir izstrādājusi Uzticības Apliecinājuma zīmolu, lai izceltu tos maizniekus, kuriem šajā ziņā ir kopīgas intereses un mērķis.”

Latvijas Maiznieku biedrība preču zīmi „Uzticības Apliecinājums” piešķirs maizes izstrādājumiem, ja tie atbildīs visām LMB preču zīmes nolikuma noteiktajām prasībām. Uzņēmumam ir jābūt reģistrētam LR Uzņēmumu reģistrā un jābūt Latvijas Maiznieku biedrības biedram. Uzņēmuma darbībai ir jābūt atzītai kompetentā valsts uzraudzības un kontroles iestādē (PVD), kā arī produkta ražošanai izmantotās izejvielas izcelsmei un kvalitātei ir jābūt izsekojamai. Produktam jāatbilst valsts likumdošanā noteiktajām nekaitīguma un kvalitātes prasībām un produktam jābūt marķētam atbilstoši LR un ES likumdošanā noteiktajai kārtībai.

Arī Latvijas Maiznieku biedrības biedri atzīst vienota zīmola nepieciešamību. Dinārs Ozols, SIA „Fazer maiznīcas” tirdzniecības direktors: „Latvijas Maiznieku biedrībā ir apvienojušās tās maiznīcas Latvijā, kam rūp labāko maizes cepšanas tradīciju turpināšana un maizes nozares attīstība nākotnē. Jaunizveidotais zīmols „Uzticības Apliecinājums” kalpos par garantiju pircējiem, ka maizīti ar mīlestību ir cepuši maizes meistari Latvijā, ka tās receptūrā ir tikai augstas kvalitātes izejvielas. Informācijas par produktiem ir ļoti daudz, taču es ceru, ka Uzticības Apliecinājums jau tuvākajā laikā kļūs par labi atpazīstamu simbolu, sekmējot vietējo maiznīcu attīstību.”

Savukārt Normunds Skauģis, SIA Lāči saimnieks un maizniekmeistars uzsver: „Izvēloties maizes ražotāju, kam piešķirts Uzticības Apliecinājums, pircējs varēs būt drošs, ka ir iegādājies Latvijas maizes ražotāja produkciju un tādējādi atbalstīs vietējos uzņēmējus.”

Latvijas Maiznieku biedrība

x

Paroles atgadināšana