Citu nozaru ražotāju

Par "Zemgales gardāko rudzu maizi 2013" atzīta "Lielezera" Plaucētā rupjmaize "Alberts"

Ilze Vabole, AgroPols
28.08.2013

XIII Vispārējie Piena, Maizes un Medus svētki, kas 24. augustā  norisinājās Jelgavā, vienkopus pulcēja lielu gardēžu skaitu, informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Saule. Svētku ietvaros tika noskaidroti arī "Zemgales gardākā rudzu maize 2013" uzvarētāji.

Ar lielu amatnieku skaitu no visiem Latvijas reģioniem, plašu kultūras programmu gan pieaugušajiem, gan bērniem un jaunumu - projektu "Lauki ienāk pilsētā Jelgavā" tika aicināti gardēži uz Raiņa parku svinēt gada gardākos svētkus.

Apmeklētājiem bija iespēja nogaršot un iegādāties maizi, medu, piena izstrādājumus un dažādus amatnieku darinājumus, mesties lustīgās dejās vai samīļot dažādus mājdzīvniekus lauku sētā. Latvijas Maiznieku biedrības 20 gadu jubilejas degustāciju konkursā ikviens, izsakot viedokli  aizklātā balsojumā,  varēja noteikt "Zemgales gardāko rudzu maizi 2013". Apkopojot rezultātus, par 2013. gada gardākajām tika atzītas:

• 1. vieta - Plaucēta rupjmaize "Alberts" N.Bomja maiznīca "Lielezers"

• 2. vieta - Kurzemes rudzu maize SIA "Saldus maiznieks"

• 3. vieta - Minhauzena rupjmaize N.Bomja maiznīca "Lielezers"

Pateicoties labvēlīgajiem laikapstākļiem un plašam piedāvājumu klāstam lieliem un maziem, šie svētki bija vieni no Jelgavas apmeklētākajiem notikumiem, pulcējot vairāk nekā 22000 interesentu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana