Tirgus (TCA)

PF "Ķekava" prezentē jauno eksporta zīmolu starptautiskajā pārtikas izstādē

Maija Avota, A/s "Putnu fabrika Ķekava"
19.10.2016

Vadošais putnu gaļas ražotājs AS "Putnu fabrika Ķekava" prezentē jauno eksporta produktu zīmolu "Top Choice Poultry" šonedēļ notiekošajā pārtikas produktu izstādē SIAL Parīzē.

SIAL izstāde ir viens no vērienīgākajiem nozares notkumiem un pulcē vadošos pārtikas industrijas pārstāvjus no visas pasaules. PF "Ķekava" tajā prezentē šogad izveidoto ekporta zīmolu "Top Choice Poultry", kas piedāvā gan svaigu, gan saldētu vistas gaļu.

"Eiropas tirgū konkurence ir ļoti sīva, jo īpaši ar ražotājiem no Centrāleiropas, Dienvideiropas un Skandināvijas. Mēs esam pārliecināti par savu produktu augsto kvalitāti. Nīderlandē un Zviedrijā, kur "Top Choice Poultry" produktu līnija jau šobrīd ir pieejama, tā ir augstu novērtēta, un ļoti drīz plānojam paplašināt eksporta tirgu," saka Andrjus Pranckevičs (Andrius Pranckevičius), AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs.

PF "Ķekava" nupat ieguvusi pasaulē atzītāko pārtikas kvalitātes sertifikātu BRC, kas apliecina PF "Ķekava" atbilstību augstiem starptautiskajiem pārtikas kvalitātes un drošības standartiem un pavērs uzņēmumam plašas eksporta iespējas gan jau esošajos, gan jaunos eksporta tirgos. BRC sertifikācijas programmu izveidojusi Lielbritānijas lielveikalu ķēžu apvienība ("Asda", "Tesco" un "Sainsbury"), un pēc tās vadās liela daļa globālo mazumtirdzniecības tīklu , to skaitā "Lidl", "Aldi", "Metro" un citi.

Pašlaik eksports veido 27% no kopējā PF "Ķekava" saražotās produkcijas apjoma, orientējoties galvenokārt uz Baltijas valstīm un Skandināviju.

PF "Ķekava" produkcijas ražošanai izmanto tikai pašu, Latvijā audzētu cāļu gaļu. PF "Ķekava" kopā ar SIA "Lielzeltiņi" ir vienīgie putnu gaļas lielražotāji Latvijā, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu - no cāļu izaudzēšanas līdz gataviem putnu gaļas produktiem.

Par AS "Putnu fabrika Ķekava"

AS "Putnu fabrika Ķekava" ir Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs ar teju 50 gadu pieredzi. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums PF "Ķekava" saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma no pašu audzētiem cāļiem.

PF "Ķekava" šobrīd strādā vairāk nekā 740 darbinieki. Uzņēmums ražo vairāk nekā 240 dažādus vietējas izcelsmes produktus.

A/s "Putnu fabrika Ķekava"

x

Paroles atgadināšana