Visas NVO

Ar sapņu spārniem pāri ikdienai

Maira Dzelzkalēja, Zemnieku Saeima (ZSA)
12.01.2010

Maira Dzelzkalēja: "2010. gadā aicinu visus lauksaimniekus - nepadoties ikdienas rutīnai, spēt saskatīt patieso, labo, kas mīt ikvienā no mums un palīdzēt citiem to ieraudzīt, pat ja tas ir tikai viens vai divi cilvēki, kuriem īstajā vietā un laikā, esam pateikuši īstos vārdus un iedrošinājuši viņus noticēt saviem sapņiem un kaut uz mirkli pacelties spārnos pāri ikdienai - šis mirklis būs iedvesma lielākiem sapņiem un skaistākiem lidojumiem gan cilvēkiem, kurus esam iedrošinājuši, gan mums pašiem."


Ar sapņu spārniem pāri ikdienai

Sestdien, 9. janvārī, Latvijas lauksaimnieki tikās ikgadējā Zemnieku saeimas rīkotajā ballē Jelgavas pilī, pulcinot lauksaimniekus tematiskā lidojumā "ar sapņu spārniem pāri ikdienai".

Vispatīkamāko pārsteigumu lauksaimniekiem sagādāja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, negaidīti ierodoties ballē un tādējādi izrādot cieņu lauksaimniecības nozarei.

Premjerministrs izteica pateicību lauksaimniekiem, un arī atzina, ka lauksaimniecība ir kļuvusi par galveno Latvijas eksporta nozari. Tāpat premjers izteica gandarījumu un atzinību Zemnieku Saeimas konstruktīvajam darbam, veidojot dialogu ar valdības pārstāvjiem, kas veicinājis svarīgu lēmumu pieņemšanu un aicināja arī turpmāk saglabāt tikpat konstruktīvu sadarbību.

Aizgājušais gads bija smagākais Latvijas lauksaimniecībā, bet rokas nolaist zemnieki negatavojas un paļaujas uz pašu un kopīgiem spēkiem. Tādēļ Zemnieku saeima aicināja lauksaimniekus gan tiešā, gan pārnestā nozīmē "pacelties“ pāri ikdienas rūpēm un turpināt aizsāktos darbus un būt atvērtiem jaunām iespējām.

"Aizgājušais gads gan mums pašiem, gan sabiedrībai kopumā parādīja, ka Latvijas lauksaimnieki kritiskās situācijās spēj mobilizēties un vienoti aizstāvēt savas intereses. Šajā sarežģītajā laikā apziņa, ka grūtā brīdī ir uz ko paļauties, ka ar savām problēmām neesam vieni, ir pati svarīgākā, tādēļ ja vien mēs zinām ko gribam un uzdrīkstamies, tad varam īstenot vispārdrošākos sapņus. 2010. gadā aicinu visus lauksaimniekus - nepadoties ikdienas rutīnai, spēt saskatīt patieso, labo, kas mīt ikvienā no mums un palīdzēt citiem to ieraudzīt, pat ja tas ir tikai viens vai divi cilvēki, kuriem īstajā vietā un laikā, esam pateikuši īstos vārdus un iedrošinājuši viņus noticēt saviem sapņiem un kaut uz mirkli pacelties spārnos pāri ikdienai - šis mirklis būs iedvesma lielākiem sapņiem un skaistākiem lidojumiem gan cilvēkiem, kurus esam iedrošinājuši, gan mums pašiem!", tematiski jauniem darbiem un sasniegumiem iedvesmoja Zemnieku Saeimas priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja.

Latvijas lauksaimnieki allaž pratuši smagi strādāt, un allaž zinājuši, ka vajadzīgi brīži kārtīgi izballēties. Zemnieku Saeimas rīkotājā ikgadējā ballē netrūka latvisku tradīciju un jautrības. Viesus izklaidēja grupa "Apvedceļš", valša atelpas brīžos viesi aktīvi iesaistījās latviešu dziesmu karaokes dziedāšanā, lēja 2010. gada laimītes un piedalījās citās atrakcijās.

Zemnieku Saeimas organizētās lauksaimnieku balles lieldraugi bija: LPPKS Trikāta KS, BASF Agro, AGRIMATKO LATVIA, LITAGRA, Augu aizsardzības serviss, Biolak Baltic, Monsanto.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana