Visas NVO

Zemnieku Saeimas biedri nosaukuši 2010. gada atsaucīgākos ierēdņus

Maira Dzelzkalēja, Zemnieku Saeima (ZSA)
29.12.2010

Turpinot aizsākto tradīciju - pateikt paldies cilvēkiem, ar kuriem diendienā risināmi saimniekošanas jautājumi, Zemnieku saeima, aptaujājot savus biedrus, saņēma daudz sirsnīgu un siltu vārdu par lauksaimniecības sektora ierēdņiem, kārtējo reizi pārliecinoties, ka ir ierēdņi, kas iedziļinās, ir atsaucīgi un vēlas rast labākos risinājumus, pacietīgi izskaidro nesaprotamās lietas, atgādina par lietām, ja gadījumā kaut kas aizmirsts - vieniem vārdiem - aptekalē un ļoti rūpējas par zemniekiem.

"Ir ļoti daudz jautājumu, kas mums, Zemnieku saeimas biedriem, diendienā jārisina, sadarbojoties ar valsts pārvaldi. Administratīvais slogs lauksaimniekiem nav mazs, līdz ar smago budžetu 2010.gadam sekoja virkne izmaiņu normatīvajos aktos un jaunas prasības, tādēļ valsts pārvaldes darbinieku iecietību un sapratni šogad vērtējam ļoti augstu. Pierādījums, ka kopīgiem spēkiem mēs varam operatīvi un kvalitatīvi risināt situācijas ir fakts, ka mazāk nekā pusgada laikā kopā ar Zemkopības ministriju, Lauku atbalsta dienestu, Valsts ieņēmumu dienestu un Finanšu ministriju spējām izstrādāt un ieviest jaunu un efektīvāku dīzeļdegvielas iegādes sistēmu lauksaimniekiem. Mēs esam pārliecināti, ka ir jāsaka paldies tiem, kuri, neraugoties uz sarežģīto situāciju arī valsts pārvaldē, tomēr ir gatavi uzklausīt un sadarboties, aizmirst par vārdu "nevar" un meklēt risinājumus. Mēs ticam, ka šādi ierēdņi valsts pārvaldē būs aizvien vairāk!", pārliecināts ir Zemnieku saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Jau otro gadu Zemnieku saeima pateiksies labākajiem valsts pārvaldes darbiniekiem par veiksmīgo un produktīvo sadarbību 2010.gadā. Visvairāk 2010.gada atsaucīgākā ierēdņa titulam Zemnieku Saeimas biedri izvirzījuši ierēdņus no Lauku Atbalsta Dienesta, Valsts Ieņēmumu dienesta un Valsta Augu aizsardzības dienesta reģionālajām pārvaldēm un nodaļām. 2010.gada atsaucīgākos un labākos ierēdņus Zemnieku Saeimas biedru vērtējumā sumināsim Lielajā Lauksaimnieku gada ballē 2011.gada 15.janvārī.

Aknīstes novada lauku attīstības speciāliste Irēna Butkus, iesakot savu kandidātu raksta: "Ikdienā diezgan daudz iznāk saskarties ar dažādiem ierēdņiem gan VID, LAD, LLKC, PVD, gan arī citur. Tāpēc, izlasot Zemnieku saeimas aicinājumu pieteikt labāko ierēdni, uzreiz ienāca prātā kāds ES tiešo maksājumu darbinieks Viduslatvijas reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē. Ja ir iespēja, es eju pie šī kunga, jo viņam, laikam, ir iedzimta cilvēkmīlestība. Ja ir radusies lauksaimniekam kāda problēma, viņš mēģina to atrisināt tā, lai lauku cilvēks neciestu. Vienmēr sarunā jaušams augsts profesionālisms un zināšanas, un tas neliedz sarunāties vienkārši - lauku cilvēkiem saprotamā valodā un normālā tonī. Arī novada cilvēki, braucot uz LAD, cenšas griezties pie viņa un vienmēr ir tikai labas atsauksmes. Tāds, lūk, ir mans labais ierēdnis."

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana