Visas NVO

„Zemnieku saeima“ aicina skolēnus "Ēnu dienā" iepazīt lauksaimniecību

Ilze Meržvinska, Zemnieku Saeima (ZSA)
09.02.2012

Biedrība „Zemnieku saeima“ starptautiskajā skolēnu profesionālās orientācijas projektā "Ēnu diena" aicina skolēnus uzzināt par lauksaimniecību un iepazīt nevalstiskās organizācijas ikdienas darbu.

"Ēnu dienā" 15. februārī skolēniem būs iespēja vērot „Zemnieku saeimas“ priekšsēdētāja Jura Lazdiņa darbu, uzzināt, kas ir lobēšana un kā notiek lauksaimnieku interešu aizstavēšana valdībā. Dienas kārtībā ir paredzēta piedalīšanās Zemkopības ministrijas konsultatīvās padomes sēdē, kurā nozares nevalstiskās organizācijas kopā ar zemkopības ministri Laimdotu Straujumu lems par lauksaimniecības nozarei pašlaik svarīgiem jautājumiem, kā arī pēcpusdien plānota tikšanās ar valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu.

"Ēnu dienā" „Zemnieku saeima“ piedalīsies jau otro reizi. Pagājušajā gadā „Zemnieku saeimas“ birojā viesojās Mārtiņš Smilts no Valmieras Viestura vidusskolas 11. klases un Jānis Vilciņš no Mālpils vidusskolas 11. klases. Abi skolnieki atzina, ka ar šo nozari vēlas saistīt savu nākotni un ir pārliecināti, ka lauksaimniecība paver plašas karjeras iespējas.

Pieteikties "Ēnu dienai" skolēni var, rakstot uz e-pastu: birojs@zemniekusaeima.lv līdz 13. februārim plkst. 17.00. Pieteikumā skolēni aicināti iekļaut īsu aprakstu, kādēļ vēlas būt par „ēnām“ tieši „Zemnieku saeimā“.

Par biedrību „Zemnieku saeima”

Biedrība „Zemnieku saeima“ (ZSA) ir stiprākā Latvijas lauksaimniecības produkcijas ražotāju organizācija. Šobrīd organizācijas biedri ir vairāk kā 850 aktīvākie un mērķtiecīgākie Latvijas zemnieki no visām lauksaimniecības nozarēm. Organizācijas mērķis ir aizstāvēt biedru intereses, aktīvi iesaistoties likumdošanas veidošanas un pilnveidošanas procesos , veidot ilgtspējīgu uz attīstību orientētu lauksaimniecības politiku Latvijā un popularizēt lauksaimniecību kā vienu no Latvijas valsts prioritārajām nozarēm. Šobrīd ZSA ir trešā nozīmīgākā lobija organizācija Latvijā.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana