Visas NVO

"Zemnieku saeima": Esam gandarīti par Saeimas deputātu balsojumu

Līva Liepniece, Zemnieku Saeima (ZSA)
16.05.2014

15. maijā Latvijas Republikas Saeimā 2. lasījumā ar 80 balsīm PAR tika pieņemti Grozījumi likumā "Par zemes privatizāciju lauku apvidos", kas ir solis uz priekšu, lai lauksaimniecībā izmantojamās zemes (LIZ) nonāktu tam paredzētajam nolūkam - lauksaimnieciskās produkcijas ražošanai, nevis investīciju darījumiem.

Biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēdētājs Juris Lazdiņš: "Esam gandarīti par šodien Saeimā 2.lasījumā pieņemtajiem Grozījumiem likumā "Par zemes privatizāciju lauku apvidos", kam pēc pieņemšanas 3.lasījumā un izsludināšanas, būs jāierobežo spekulatīvos darījumus ar LIZ. Mūsu uzstādījums, lai LIZ nonāk tam paredzētajam nolūkam - lauksaimnieciskās produkcijas ražošanai. Apzināmies, ka darbs pie grozījumiem likumā nenorit tik raiti, kā bija cerēts un jau 15 dienas Latvijas svarīgāko resursu - lauksaimniecībā izmantojamo zemi var iegādāties jebkurš Eiropas Savienības pilsonis, tādēļ mēs ceram, ka Saeimas deputāti pēdējā finiša taisnē apkopos visus spēkus un sakoncentrēsies, lai likumu pieņemtu līdz Pavasara sesijas beigām."

Jāatzīst, ka šodien darbs pie grozījumiem likumā nav beidzies. Nākamās nedēļas laikā varēs iesniegt papildu priekšlikumus, kam sekos vairākas nedēļas, lai priekšlikumus izskatītu darba grupas sanāksmēs. Turpinājumā 3.lasījums Saeimā un tikai tad likums tiks nodots apstiprināšanai Valsts prezidentam.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana