Visas NVO

Par "Senču aicinājuma" titulu sacentīsies 16 finālisti

Līva Liepniece, Zemnieku Saeima (ZSA)
08.10.2014

Septembra beigās noslēdzās jauno lauksaimnieku konkursa "Senču aicinājums" žūrijas viesošanās pie 16 jaunajiem lauksaimniekiem visā Latvijā, lai, iepazīstoties ar kandidātiem klātienē, noteiktu šā gada biedrības "Zemnieku saeima", Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes un žurnāla "AgroTops" rīkotā konkursa uzvarētāju.

Šogad konkursam tika pieteikti 33 jaunie lauksaimnieki no visas Latvijas. Izvērtējot pretendentu atbilstību konkursa nolikumam, tālāk dalību konkursā turpināja 16 dalībnieki.

Latgale

Solvita Čaunāne un Jānis Božis (Vārkavas novads),

Aldis Upenieks (Vārkavas novads),

Inese un Māris Klodāni (Preiļu novads),

Zigmunds Skutels (Preiļu novads),

Mārtiņš Bogušs (Ilūkstes novads),

Jānis Čaunāns (Riebiņu novads).

Vidzeme

Edgars Bite (Kokneses novads),

Kaspars Paegle (Alūksnes novads),

Roberts Ločmelis (Kocēnu novads),

Matīss Grīnbergs (Burtnieku novads),

Ilona un Normunds Leči (Limbažu novads).

Zemgale

Jānis Hercbergs (Dobeles novads),

Aleksandrs Medvedevs (Dobeles novads),

Marika Grīslīte (Auces novads),

Gundars Lācis (Tērvetes novads).

Kurzeme

Linda Venckus (Saldus novads).

Visi 16 konkursa finālisti tiks aicināti uz apbalvošanas pasākumu biedrības "Zemnieku saeima" "Lauksaimnieku Jaungada ballē" 2015.gada janvārī, kur uzvarētājam tiks pasniegta tēlnieka Paula Jaunzema darinātā balva un pilnībā apmaksāts trīs dienu brauciens 2 personām ar piedalīšanos vienā no vadošajām Eiropas lauksaimniecības izstādēm/gadatirgiem/pasākumiem. Visiem konkursa 2.kārtas dalībniekiem veicināšanas balva - piedalīšanās divu dienu Jauno līderu personīgās un profesionālās izaugsmes apmācībās un simpātiju balvas no konkursa atbalstītājiem.

Konkurss pirmo reizi tika organizēts 2010.gadā, un gadu gaitā par konkursa uzvarētājiem kļuva Inga un Zigmunds Kalniņi no Aizputes novada, Valdis Zujs no Rēzeknes novada, Jānis Vaivars no Skrīveru novada un Aija Šneidere un Jānis Miķelsons no Limbažu novada.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana