Visas NVO

„Avārijas brigāde” nosprauž pirmos mērķus

Līva Norkārkle, Zemnieku Saeima (ZSA)
12.02.2015

11. februārī uz pirmo tikšanos ieradās biedrības „Zemnieku saeima” piena ražotāju ekspertu grupa jeb pagājušā nedēļā izveidotā „Avārijas brigāde”, lai izstrādātu turpmākās rīcības plānu.

Situācija piena nozarē turpina pasliktināties un nekas neliecina, ka tā tuvākā laikā uzlabosies. Piena iepirkumu cenas kritums, salīdzinot ar 2014.gada augustu, šobrīd ir gandrīz 40%, tādēļ 11. februārī notika piena „Avārijas brigādes” pirmā tikšanās, kur piensaimnieki nolēma nosūtīt vēstuli Eiropas Savienības lauksaimniecības un lauku attīstības komisāram Filam Hoganam ar aicinājumu piešķirt papildus atbalstu piena ražotājiem no Eiropas Savienības lauksaimniecības krīzes fonda.

Tāpat lauksaimnieki pauda neizpratni par 2014.gada 18.novembrī piešķirtā Eiropas Savienības atbalsta 7,7 miljonu apmērā izmaksas vilcināšanos.

Tikšanās noslēgumā lauksaimnieki vienojās turpmāk ciešāk sadarboties ne tikai ar Zemkopības ministrijas pārstāvjiem, bet iesaistīt arī Ekonomikas ministrijas ekspertus, lai kopīgi sakārtotu iekšējo piena tirgu un apgūtu jaunus tirgus.

Atgādinām, ka pagājušā nedēļā, 4.februārī, tika izveidota ZSA piena grupas „Avārijas brigāde”, kuras uzdevums ir strādāt operatīvā režīmā, lai spriestu par situāciju piena nozarē un piedāvātu optimālos risinājumus.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana