Visas NVO

Nenokavējiet pieteikšanos Latvijas un Igaunijas videi draudzīgu demonstrējumu zemnieku saimniecību tīkla izveidē!

Elīna Ozola, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC)
08.01.2010

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, Latvijas Dabas fonds un Igaunijas Dabas fonds realizē projektu DEMO FARM – “Videi draudzīgas lauksaimniecības demonstrējumu saimniecību tīkla izveide Latvijā un Igaunijā”. Pārrobežu sadarbības procesā tiek veidots demonstrējumu saimniecību tīkls ar mērķi popularizēt videi draudzīgu saimniekošanu laukos. Latvijas saimniecībām pieteikšanās dalībai projektā turpinās vēl līdz 2010. gada 15. janvārim.


Nenokavējiet pieteikšanos Latvijas un Igaunijas videi draudzīgu demonstrējumu zemnieku saimniecību tīkla izveidē!

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, Latvijas Dabas fonds un Igaunijas Dabas fonds realizē projektu DEMO FARM – 

“Videi draudzīgas lauksaimniecības demonstrējumu saimniecību tīkla izveide Latvijā un Igaunijā”. Pārrobežu sadarbības procesā tiek veidots demonstrējumu saimniecību tīkls ar mērķi popularizēt videi draudzīgu saimniekošanu laukos. Latvijas saimniecībām pieteikšanās dalībai projektā turpinās vēl līdz 2010. gada 15. janvārim.

Projektā aicinām pietiekties zemnieku saimniecības, kas atrodas projekta darbības teritorijā, un jo īpaši – kas jau īstenojušas kādas videi draudzīgas idejas un ir gatavas turpināt darbu pie ilgtspējīgas saimniekošanas pilnveidošanas, kā arī dalīties pieredzē ar interesentiem. Pieteikties dalībai projektā var aizpildot pieteikuma anketu un nosūtot to uz Latvijas Dabas fondu līdz 2010. gada 15. janvārim. Sīkāka informācija par pieteikšanās kārtību un atlases kritērijiem atrodama mūsu mājas lapās: www.llkc.lv un www.ldf.lv.

Projektā iesaistītās saimniecības tiks nodrošinātas ar ekspertu gatavotu detalizētu saimnieciskās darbības plānu, kas ietvers saimniecības vides un dabas vērtību aprakstu, saimniecības lauksaimnieciskās ražošanas un ekonomikas analīzi, kā arī ieteikumus ilgtspējīgas saimniekošanas nodrošināšanai. Zemniekiem tiks rīkoti mācību semināri par vidi, dabas aizsardzību, lauksaimnieciskās ražošanas ekonomikas jautājumiem, demonstrēšanas prasmēm u.c. jautājumiem. Tīklā iesaistītajiem būs iespēja piedalīties pieredzes apmaiņā ar Igaunijas un Zviedrijas kolēģiem. Lai demonstrējumu saimniecības varētu uzņemt interesentus, tās tiks nodrošinātas ar informatīvi izglītojošiem stendiem, bukletiem un izglītojošām nodarbībām.

“Šobrīd dalībai projektā pieteikušās jau vairāk nekā desmit saimniecības,” informē projekta demonstrējumu koordinatore Laura Zvingule. “Tās zemnieku saimniecības, kas ir ieinteresējušās par dalību projektā, pieteikties var vēl līdz 15. janvārim ieskaitot. Lai to izdarītu saimniekiem ir jāaizpilda pieteikuma anketa un jānosūta tā uz Latvijas Dabas fondu.”

Papildus informāciju meklējiet mūsu mājas lapās www.llkc.lvwww.ldf.lv un www.elfond.ee. Projekta DEMO FARM teritorija Latvijā aptver Kurzemi, Vidzemi, Rīgu, Pierīgu un Igaunijā tie ir Võrumaa, Valgamaa, Põlvamaa, Tartumaa, Jõgevamaa, Viljandimaa, Pärnumaa, Läänemaa, Saaremaa, Hiiumaa reģioni.

Projekts tiek līdzfinansēts no Igaunijas – Latvijas programmas 2007-2013 Pārrobežu sadarbības programmas Eiropas Teritoriālās sadarbības mērķa ietvaros.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC)

x

Paroles atgadināšana