AgroPols

Politinformācija Mskjas valsts mediju vdītājiem

Anderss Beverens, AgroPols
10.02.2021

Trešdienā, 10.februārī notika slēgta politinformācijas stunda RUlandes plašsaziņas līdzekļu galvenajiem redaktoriem. Visai plašu atreferējumu sniedza BBC. ej.uz/3rod


Šeit, lai nepazūd dažkārt gaistošajā tīmekļa vēsturē, dažas no skartajām tēzēm, mašīntulkojumā.

Vienīgais "neērtais" jautājums sanāksmē bija Navaļnija jautājums.

Pēc kodolpundura vārdiem, viņš jau pirmajā telefonsarunā ar Makronu pēc Navaļnija saindēšanas Francijas prezidentam piedāvājis Krievijas speciālistiem doties uz Eiropu un kopīgiem spēkiem laboratorijās noteikt indi ņemtajos paraugos. Turklāt viņš apsolīja Makronam, ka, ja pētījuma rezultātā viņi atradīs "vismaz kaut ko", tad tiks ierosināta krimināllieta.

Bez Navaļnija sarunas laikā tika pārrunāti notikumi Baltkrievijā un ASV, kā arī iespējamie YouTube slēgšanas draudi Krievijā.

Todorovs no Lenta.ru jautāja par YouTube. Punduris, pēc BBC sarunu biedru teiktā, sacīja, ka Krievijas varas iestādes neplāno slēgt sociālo tīklu. Vienlaikus, viņaprāt, valstij būtu jāizstrādā savas interneta platformas. Viņš arī atgādināja, ka Rietumu dienestiem un sociālajiem tīkliem ir stingri jāievēro Krievijas likumi.

Jautājumu par Baltkrieviju uzdeva Argumenty i Fakty galvenais redaktors Igors Čerņaks. Viņš jautāja, kāpēc Aleksandrs Lukašenko atkal sāka runāt par daudzvektoru attīstību, nevis par integrāciju ar Maskavu, lai gan Krievija atbalstīja Lukašenko masu protestu laikā. Punduris sniedzi izvairīgu atbildi: valstīm esot jāturpina “strādāt un draudzēties”, taču par pilnvērtīgu savienības valsti un integrāciju vēl nav runas.

RT vadītāja Margarita Simonjana jautāja Putinam, vai Krievija plāno turpināt atbalstīt pašpasludinātās republikas Ukrainas austrumos. Prezidents sacīja, ka Donbass "netiks pamests".

Sadzirdot interesi par šo slēgto notikumu, Smilšu vīrs sadomāja, ka pašiem jāuztaisa atreferējums pareizajā stilā. To šodien demonstrēja federālie kanāli. Būtībā jau nekas jauns, tomēr dažas domas var būt aktuālas ievērībai, bet dažas vienkārši ir interesantas kā domu gaita.
 
Par to raksta gan TASS (https://tass.ru/politika/10695449), gan VZ.ru https://vz.ru/news/2021/2/14/1084944.html 
 
Rietumvalstu vēsumu attiecībā pret savu valsti tās šefs aizbildina ar nepatiku pret RUlandes sasniegumiem: "Mums ir daudz sasniegumu. Un tas jau sāk kaitināt potenciālos Krievijas pretiniekus. Krievu zinātnieki ir izgudrojuši koronavīrusa vakcīnu, kas bija pirmā reģistrētā pasaulē."
Oo, tas tiešām nav slikts rādītājs. Bet - kas vēl? Un te ir loģiski sekojošs piemērs - Krievijas panākumi jauna veida ieroču radīšanā. Un tas arī viss atreferētais. Laikam jau taču citu patiešām nav...
 
Ietekme pēcpadomju telpā, pēc RUlandes šefa domām, pieaug. "Lai kā arī būtu, bet tā pieaug, pie visām grūtībām".
Īpaši UA, GR, KZ un AR. BY, protams, noteikti pieaug - vēlēšanu zagšanas tehnoloģija ir teicami pārnesta, turot 1550 riekstus azotē.
 
Cīņā ar COVID ir gūti labākie sasniegumi pasaulē. Viņš argumentēja savus vārdus ar COVID-19 gadījumu skaita rādītāju uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, kas Krievijā esot 12 cilvēki, "un tur [citās valstīs] joprojām ir 45". Tiesa gan, viņš noklusēja, ka faktiskais ar COVID saistīto nāves gadījumu skaits RUlandē ir kādas 6 reizes lielāks nekā viņi to reģistrējuši statistikā. https://www.facebook.com/anders.beveren.7/posts/718961918817727
 
Viņš pacentās nomierināt sabiedrību, ka citzemju interneta platformas neatslēgs. Vismaz, kamēr tās neko sliktu nedarīs un savas nebūs vietā uztaisītas. Tomēr neaizmirsa piebilst, ka paši var uztaisīt, un Yandex tam labs piemērs.
 
Bet patiesībā jau tas viss garais stāsts, visticamāk, bija tādēļ, lai pastāstītu, ka sliktā rietumu pasaule šos lieliskos sasniegumus vēlas apturēt. Un ANAVALs ir viens no apturēšanas ieročiem.
 
Pēc viņa domām, Krievijas oponenti, lai īstenotu ierobežošanas politiku, izmanto varas alkstošus cilvēkus. "Mūsu pretinieki vai potenciālie pretinieki kopš neatminamiem laikiem vienmēr ir paļāvušies uz cilvēkiem, kuri ir ļoti ambiciozi, izsalkuši pēc varas, vienmēr tos ir izmantojuši (laikam domāja Uļjanovu-Ļeņinu)", - sacīja prezidents. Putins atzīmēja, ka Krievijas pretinieki "izmanto šādus cilvēkus, protams, nevis šo cilvēku interesēs, bet gan savām interesēm". “Mēs šeit neredzam neko jaunu. Es vispār neko jaunu neredzu. Ir daudz ambīciju, daudz enerģijas. Vēlme nopelnīt vairāk naudas, izlauzties līdz varai ir acīmredzama. Un tas viss vienkārši tiek izmantots visaktīvākajā veidā, "paziņoja valsts vadītājs.
Tātad visiem vienkārši jāsaprot ANAVALa gadījums, Tihanovskas stāsts, tagad arī Bondarenko. Un visi citi, kas reiz parādīsies.
Tāda, lūk, slēgtā politinformācija bija trešdien. Pēc Borrelja vizītes, .

AgroPols

x

Paroles atgadināšana