Viedokļi E-Polā

Laimdota Straujuma pozitīvi vērtē aicinājumu Latvijai sākt sarunas par pievienošanos OECD

Ilze Vabole, AgroPols
31.05.2013

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma ir gandarīta par uzaicinājumu Latvijai sākt pievienošanās sarunas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD), informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

„Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija ir vide, kurā valdības var strādāt kopā, lai dalītos pieredzē un meklētu risinājumus kopīgām problēmām, tai skaitā lauksaimniecības, pārtikas un vides jomās. Šī organizācija ir nenovērtējams analītiskais resurss, savos pētījumos lauksaimniecības un pārtikas jomās palīdzot izprast pārmaiņu cēloņus, apzināt to ekonomisko potenciālu, kā arī tirdzniecības plūsmas un produktivitāti, kā rezultātā iespējams prognozēt nākotnes tendences,” uzsver zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Zemkopības ministre norāda, ka dalība OECD nodrošinās Latvijas klātbūtni un iespēju ietekmēt globālās attīstību virzošo rekomendāciju sagatavošanā lauksaimniecības un pārtikas nozaru jomās. Tāpat Latvijai būs pieeja analītiskiem resursiem un pētījumiem, kas sniegs iespēju pilnveidot lauksaimniecības un pārtikas nozaru politiku saskaņā ar plānotām globālām attīstības tendencēm.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana