Viedokļi E-Polā

Straujuma respektē premjera lēmumu; nozare neizpratnē

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
27.11.2013

Premjera Valda Dombrovska (V) atkāpšanās lauksaimniecības nozares pārstāvjiem bijis negaidīts pārsteigums.

"Man tas ir pārsteigums, ka 27. novembrī premjers ir paziņojis par savu demisiju, taču tajā pašā laikā es augsti respektēju viņa lēmumu un to, ka premjers šajā situācijā ir uzņēmies atbildību par traģiskajiem notikumiem Zolitūdē," biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Lauksaimniecības nozares pārstāvji uzskata, ka valdības maiņa varētu nest neprognozējamas izmaiņas visā industrijā.

"Mēs esam izdarījuši ļoti lielu darbu nākamā plānošanas perioda likumdošanas ieviešanā Latvijā, un patlaban palikuši pēdējie metri, lai ar 2015. gadu to realizētu. Līdz šim sadarbība ar premjerministru Dombrovski, zemkopības ministri Laimdotu Straujumu un pārējo nozaru ministriem ir bijusi konstruktīva. Patlaban apzināmies, ka sekos nenoteikts laika periods, līdz darbs atsāks ierasto ritējumu," atzina "Zemnieku saeimas'' priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs norādīja, ka notikušais "ir katra cilvēka individuāls lēmums".

"Tā kā vēl nav zināms, kas stāsies Dombrovska vietā, tad arī nav zināms, cik liela izpratne par lauksaimniecības jautājumiem būs nākamajam valdības vadītājam. Tāpat mums arī nav skaidrības, kas vadīs Zemkopības ministriju - vai paliks līdzšinējā ministre vai būs cits kandidāts. Tā kā pagaidām nekas konkrēti nav zināms, līdz ar to pašlaik nevaram izteikt nekādus konkrētus viedokļus,'' sacīja Treibergs.

Ministru prezidents Dombrovskis 27. novembrī pēc tikšanās ar Valsts prezidentu paziņoja par atkāpšanos no amata.

Premjers skaidroja, ka tādā veidā viņš uzņemas politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē. Nepieciešama valdība, kas saņem Saeimas vairākuma atbalstu un spēj risināt situāciju, kas ir izveidojusies valstī, atzina Dombrovskis.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana