Viedokļi E-Polā

LLU cer uz atbilstošu Straujumas pēcteci zemkopības ministra amatā

Kārlis Lithens, Nac.ag. LETA
09.01.2014

Zemkopības ministrijas (ZM) pakļautībā esošajā Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) atzinīgi vērtē zemkopības ministres Laimdotas Straujumas (V) nominēšanu valdības vadītājas amatam un cer uz atbilstošu viņas pēcteci zemkopības ministra amatā, aģentūru LETA informēja LLU Sabiedrisko attiecību un karjeras centra pārstāve Ilvija Gaidukoviča.

LLU Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Ilmārs Dūrītis pauda atzinīgus vārdus Straujumai: "Protams, no vienas puses, žēl, ka mēs zaudējām, manuprāt, ļoti veiksmīgu zemkopības ministri, taču, no otras puses, - jādomā valstiski. Esmu pārliecināts, ka viņa izvirzīs atbilstošu, viņas iesāktos darbus turpinošu pēcteci."

Arī LLU Lauksaimniecības fakultātes dekāne Zinta Gaile uzskata, ka Straujumas uzaicināšana valdības vadītājas amatam vērtējama pozitīvi: "Straujuma prot veiksmīgi komunicēt ar dažādiem iedzīvotāju slāņiem, uzklausīt cilvēkus un izdarīt pareizos secinājumus no dzirdētā. Turklāt viņa ir cilvēks ar stingru mugurkaulu un savu viedokli."

"Domāju, ka tas ir pozitīvi arī Latvijas lauku attīstībai, jo Straujuma pazīst laukus un ir nepastarpināti informēta par laukos notiekošo atšķirībā no iepriekšējiem premjeriem. Viņa arī skaidri parādīja, ka lauksaimniecības izglītību vērtē ļoti augstu. LLU turpmākai attīstībai svarīgi būtu, lai nākamais zemkopības ministrs interesētos ne tikai par lauksaimniecisko ražošanu un tiešmaksājumu palielināšanu, bet arī novērtētu izglītības, zinātnes un LLU lomu lauksaimniecības attīstībā," piebilda Gaile.

Līdzīgu viedokli pauž arī LLU Konventa priekšsēdis Voldemārs Bariss, kurš augsti vērtē Straujumas zināšanas par valsts pārvaldi un ilggadējo pieredzi valsts sekretāres un ministres amatā: "Straujumas kundze ļoti labi pārzina sistēmu un cilvēkus, ir ļoti atsaucīga un atvērta komunikācijai. Tomēr, neskatoties uz to visu, manuprāt, viņai trūkst politiskās autoritātes, un es viņā neredzu arī ambīcijas, kas nepieciešamas politiķim."

LLU ir vienīgā valsts universitāte, kura strādā ZM pakļautībā.

Jau ziņots, ka līdzšinējais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (V) 27.novembrī paziņoja par savu demisiju un šā gada janvārī jaunās valdības veidošana uzticēta zemkopības ministrei Laimdotai Straujumai.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana