Pašvaldības

Satversmes tiesas sēde par ATR noslēgusies. Gaidām spriedumu

Anderss Beverens, AgroPols
10.02.2021

Pievienota saite uz procesa 5.sēdes dienas tiešraidi.


Tiesas sēde noslēgusies. Visi ir runājuši. Visi šīs un vēl virknes citu lietu dalībnieki gaidīs 12. martu plkst.13:00, kad tiks pasludināts spriedums. Spriedums vienā no, iespējams, visu laiku skaļākajām ST lietām. 

Varam likt likmes. Man ir divas: 
- 55:45, ka Ikšķiles un Limbažu prasības noraidīs. Ja vērtēšanā paliks aktuāls vienīgi likuma pieņemšanas process Saeimā (kā to dominējoši virzīja Saeimas pārstāvis L.Liepa), no lietas apstākļu izvērtēšanas izslēdzot reformas procesu pirms Saeimas un tajā sākotnēji noteiktos uzstādījumus, procesa elementus un saikni ar iepriekš jau sākto, bet nepabeigto reformu, kā tas varētu izrietēt no debašu runām, kur šī saikne gandrīz vispār netiek pieminēta. Jo, kā jau Kaudzītes teica:  "Runas vīriem ir spēks rokā , kā tie nolems, tā būs...."

- Un otrādi – 80:20, ka akceptēs iesniegtās prasības un likumu atcels vismaz sadaļā par iesniedzējiem, bet varbūt pat visā apjomā. Ja skatīs visu šā likuma došanas procesu tā kopumā, sākot no procesa valdībā 2019.gada sākumā. Un ievērtējot visu valdības un to izveidojušās Saeimas koalīcijas veikto sabiedrības maldināšanas darbību kopumu to 17 mēnešu laikā, kamēr likums tika izsludināts, kā arī nekonsekvento voluntārismu pašā Saeimas procesā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana