Mskj

Mskjas fīrers pasaulei izsaka ultimātu. No Davosas. Pēcgarša

Anderss Beverens, AgroPols
27.01.2021

Kādreiz teica, ka ir meli, lieli meli un statistika.
Šodien ir citādi: ir meli, ir lieli meli un ir RUlande.
Savas un citu valstu pilsoņu slepkavību organizētājs, nepārspējamais melis un visa noliedzējs, pēc tam, kad no sarunas ar ASV jauno prezidentu sadzirdēja vien skaidru prasību civilizēties - pēkšņi pieprasīja runas tiesības Davosas forumā, kurā nebija bijis 12 gadus.
 
Un šodien viņam tās piešķīra.
 
43 minūtes viņš kā pahans mācīja pasauli dzīvot, jo attīstītā pasaulē pieaugot nevienlīdzība, un šis izaugsmes vektors ir nepieņemams visas civilizācijas pastāvēšanai, kad no attīstības iegūst tikai ASV bagātie.
Visa šī runa bija, lai, pēc iepriekšējās dienas sarunas ar Dž.Baidenu, pasaulei nepārprotami izteiktu savu un savas valsts ultimātu:
"Neaizskariet mūs. Ļaujiet mums indēt, ko vēlamies, ļaujiet mums okupēt un anektēt, ko vēlamies, ļaujiet mums izrēķināties ar varas oponentiem, kā vēlamies."
 
Un visa viņa 40 minūšu runa bija tikai tāpēc, lai pasaulei nodotu šos 2 teikumus:
"Tirdzniecības barjeru izmantošana, nelikumīgas sankcijas, finanšu, tehnoloģiju, informācijas sfēru ierobežošana - šāda spēle bez noteikumiem kritiski palielina vienpusējas militārā spēka izmantošanas riskus. Lūk, kur ir briesmas."
 
Kas patiesībā nozīmē:
"Ļaujiet mums būt Krievijai - autoritārai, slepkavnieciskai, impēriskai. Un neiedomājieties mums traucēt, bet neiedomājieties arī atteikties no sadarbības ar mums! Neiedomājieties izolēt mūs! Mēs pieprasām, lai Jūs mūs mīlat! Un dalāties ar savu zinātni un tehnoloģijām."
 
Gana konkrēts ultimāts savas valsts vārdā.
Tās valsts vārdā, kas melo viesiem - saviem pilsoņiem, saviem partneriem, pārējai pasaulei.
Tās valsts, kurai ir sava jaunradīta varas ideoloģija, ko sauc par putinismu (to jau 2019. gadā atklāti izstāstīja ilggadējais un tobrīd vēl aktuālais fīrera padomnieks Surkovs https://www.ng.ru/ideas/2019-02-11/5_7503_surkov.html), ar savu stratēģisko mērķi - atjaunot impēriju (par to atklāti pastāstījis Akopovs valsts galvenajā informācijas kanālā: https://ria.ru/20201008/rossiya-1578624414.html ), ar savu izselekcionētu sabiedrības ideoloģiju, kuru, atkarībā no auditorijas- sauc par "eirāzismu" vai "krievu pasauli"- par to fīrera padomnieka Dugina portālā Eirāzija, piemēram, raksts http://evrazia.org/article/2969 .
 
Valsts, kas nu jau atklāti piesaka savas tiesības uz Kazahstānu, nerunājot par Baltkrieviju un nevalsti Ukrainu.
Visa šā režīma pastāvēšana ir viens vienīgs cilvēktiesību pārkāpums demokrātiskas valsts vispārpieņemtajā izpratnē. Pārkāpums, kas, maskēts ar krievu valodā runājošu un tāpēc pie krievu pasaules pieskaitīto impērisko okupantu interešu aizstāvību, sākās Piedņestrā, turpinājās Gruzijā un Ukrainā, šodien sāk iespiesties Kazahstānā un ar jaunu spēku atgriežas Baltkrievijā. Režīma, kas savas tiesības uz šo pasaules daļu, ieskaitot visu Centrāleiropu, pilnīgi nepārprotami pieteica jau 2007.gadā Minhenes runā.
Tas ir sociālais mēris, kas ir nesalīdzināmi ļaunāks par koronavīrusu, un ir līdzvērtīgs brūnajam mērim pagājušā gadsimta trīsdesmitajos. Tas ir mēris, ar ko saslimusi ne tikai galva tās varas personā, bet šo 20 gadu laikā arī milzīga visa pārējā organisma (sabiedrības) daļa.
 
Un ir tikai viena loģiska iespēja bez kara no tā paglābties.
- pārtraukt jelkādas attiecības vismaz ekonomikā, bet arī - sportā un kultūrā ar šo valsti tās pašreizējā varas režīma pārvaldībā.
Kā ar valsti, kas okupē kaimiņvalstu teritorijas. Kā ar valsti, kas indē savus pilsoņus un pat nesāk šo indēšanu izmeklēšanu. Kā ar valsti, kas falsificē vēlēšanu rezultātus pie sevis un atklāti to piesedz kaimiņvalstī. Kā ar valsti, kas vispār neslēpj savus impērijas fiziskās atjaunošanas centienus.
 
Un punkts. Gadu būs mazliet skarbi. Bet - pat pārbaudījuma skarbuma lielākā daļa jau cauri izieta - naftas caurules, ostas, pārtikas eksporta tirgi, autopārvadājumi.
 
Galu galā Rulande ir mazāk kā 1,6 % no pasaules ekonomikas. tikai astotdaļa no ES ekonomikas. Un ceturtdaļa no Eiropas telpas iedzīvotājiem. Patiesībā tas ir ekonomikas puteklītis, kam vienkārši ir saražojušās 1550 kodolgalviņas. Un kas, turot savu tautu nabadzībā, uztur 1,5 M cilvēkus zem ieročiem.
 
Man patiesībā ir vienalga, kas notiek tajā valstī - manā ieskatā tā tauta vienalga pašlaik ir slima ar savu karojošo pareizticību, izņēmumību (krievu valodā saucas исключительность) un impērismu. Ne pārējai pasaulei viņus mācīt.
 
Un man pat vienalga - lai izvēlas pati - vai zem monarha, diktatora, vienkārši pahana vai demokrātiskas republikas- šīs valsts tauta dzīvos, ja tā būs viņu izvēle. Bet tikai lai dara to savās fiziskajās robežās.
 
Mani šī valsts pagaidām vairs interesē tikai no draudu aspekta salīdzinošas demokrātijas pastāvēšanai Eiropā un mūsu Baltijas nacionālo valstu pastāvēšanai konkrēti.
 
Ar šo valsti principā nav iespējami normāli ekonomiskie kontakti- pat ja konkrētā darījuma partneri šķitīs normāli cilvēki un darījums - abpusēji interesants un izdevīgs - vienalga kādā brīdī vara pateiks, ka mums ir "krievu pasaules" augstākās intereses, kā tas ir bijis visus šos 30 gadus.
 
Jāizolējas tā, lai, cita starpā, šā režīma vadītajai valstij vienkārši nebūtu iespējas sniegt atbalstu Dodonveidīgajiem Moldovā, Medvedčukveidīgajiem Ukrainā, un Dombrovsk-, Ušakov-, Gobzem- un Urbān- veidīgajiem Latvijā. Pat ja tas nozīmētu pilnīgu visu viņu ražotās TV produkcijas izslēgšanu no jelkādas apraides, atstājot vien YT iespējas - arī koronavīrusam taču cenšamies noslēgt iekļuves iespēju valstī.
 
Vienkārši nedrīkst ļaut turpināt ievazāt Eiropā un Latvijā kā tās daļā 2014.gadā beidzot konkrēti izselekcionētās un atklāti prezentētās "krievu pasaules" jēdzienu, izpratni un kultūru. Kultūru, kas principā izslēdz demokrātiju un tiesiskumu. Noslēdzot robežu tieši tāpat kā pret koronovīrusu. Ar karantīnu un deklarāciju par vakcinēšanos - šajā gadījumā ar apliecinājumu par putiniskā "Krievu pasaules" impērisma noliegumu.
 
No viņiem pat var kaut ko pirkt un kaut ko viņiem pārdot, bet stigri regulētā formātā - lai ne uz mirkli nerastos atkarība no kāda šīs tirdzniecības elementa un lai nekādā veidā ar viņiem nemainītos ar tehnoloģijām.
 
No viņiem pat gāzi var pirkt, bet tikai sašķidrinātu un ostās ar kuģiem atvestu - un ir vienkārši šokējoši, ka Vācija to tā arī vēl nav sapratusi. Un ka amerikāņiem ir jācīnās par Eiropas neatkarību, kamēr pat Merkele joprojām atbalsta vēl vienas narkoadatas ieduršanu Eiropas ķermenī NS2 fiziskajā izskatā.
 
Tas patiesībā ir Eiropas kā demokrātiskas sabiedrības un Baltijas kā neatkarīgu valstu izdzīvošanas jautājums. Vājprātīgajiem ir jāpalīdz ārstēties. Bet, ja viņi no tā atsakās, tad pie iespējas no viņiem vienkārši jāizolējas. Ļaujot vai nu pašiem izārstēties, mēreni stāstot par ārstēšanās iespējām (bet viņu pašu sabiedrībā ir reāli jaudīgi un profesionāli ārsti, kā varam vērot no infotelpas attīstības, un patiesībā tie mūsu stāsti tur nevienam nav reāli vajadzīgi) un pēc pieprasījuma sniedzot kādus medikamentus. Vai sapūt un nosmakt savos vēmekļos.
 
Tās ir normālas viņu cilvēktiesības - pašiem lemt par savu dzīvi. Un mūsu tiesības - lemt par sevi- kas ir un būs mūsu draugi un partneri.
 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana