Mskj

Lavrovs paziņo par Rietumu mēģinājumiem no Krievijas izveidot paklausīgu valsti

Anderss Beverens, AgroPols
10.02.2021

Лавров заявил о попытках Запада сделать Россию "послушной" страной. Tāds ir raksta oriģinālnosaukums galvenās ziņaģentūras lentē.


Šī ziņa aizķēra ar Lavrova atskaņoto tēzi par RU civilizācijas tradīciju nesavietojamību ar Eiropeiskajām vispārcilvēciskajām vērtībām.  
Joprojām abas puses - RU un ES- turpina apstrādāt Borrela vizītes Maskavā rezultātus. 
10. februārī Lavrovs kārtējo reizi pastāstīja, cik ļoti Rietumi traucē RUlandei "piecelties no ceļiem", kas principā nav nekas jauns:  
"Jebkuri Krievijas mēģinājumi kļūt neatkarīgiem, aizstāvēt savas tiesības uz neatkarīgu ārpolitiku, aizstāvēt starptautiskās tiesības satiekas ar arvien sīvāku pretestību no tiem mūsu rietumu kolēģiem, kuri vēlas mūs padarīt par vienkārši sakot -  “paklausīgiem”.
Tomēr esence bija nākamajā teikumā:  
"[Rietumi]  cenšas piespiest mūs piekrist tām visnotaļ šaubīgajām vispārcilvēcisko vērtību interpretācijām, kuras viņi paši atzīst, bet kas ir pretrunā ar krievu kultūras tradīcijām, mūsu civilizācijas tradīcijām".  


Ja tomēr saņemamies un paanalizējam, kur tad  ir atšķirības - tad faktiski tās ir tikai 3: 
- fašistisks autoritārisms, kas paslēpies aiz demokrātijas vārdiem, atšķirībā no relatīvi brīvu cilvēku demokrātiskas sabiedrības pārvaldības
- korupcija visaugstākajā līmenī, kas paslēpta aiz pilnīgi Rietumu tipa pretkorupcijas cīņas instrumenta - amatu un biznesa savienošanas aizlieguma un mantiskā stāvokļa un ienākumu deklarācijām
- impēriskums, kad tiek pieprasītas tiesības īstenot savas likumiskās tiesības pārvaldīt (brutāli ietekmēt) pēcpadomju telpā izaugušās neatkarīgās un Balkānu slāvu valstis. 

Un tas viss uz fona, kad vairāk kā 30 valstis ar vairāk kā pusmiljardu iedzīvotājiem iemanījušās nu jau 76 gadus sadzīvot mierā un ar izzudušām iekšējām robežām, vienlaikus nezaudējot nacionālos kolorītus, kamēr visur, kur ir tā sauktās "krievu pasaules" cīņa par savu ietekmi, pat bruņotas cīņas tā arī nav beigušās pie pastāvīgi sarūkoša dzīves līmeņa nu jau desmitgades ilgumā...

Un te pilns raksts: 

"Rietumi vēlas padarīt Krieviju par "paklausīgu" valsti un ērtu teritoriju savu interešu veicināšanai, šie mēģinājumi kļūst arvien sīvāki, sacīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. 

“Jūs redzat, kā attīstās situācija uz pasaules arēnā. Jebkuri mēģinājumi no Krievijas puses kļūt neatkarīgam, aizstāvēt savas tiesības uz neatkarīgu ārpolitiku, aizstāvēt starptautiskās tiesības saskaras ar arvien sīvāku pretestību no to Rietumu kolēģu puses, kuri vēlas mūs kopumā padarīt "paklausīgus", piespiest mūs piekrist tām ļoti apšaubāmajām vispārcilvēcisko vērtību interpretācijām, kuras viņi paši atzīst un kas ir pretrunā ar krievu kultūras tradīcijām, mūsu civilizācijas tradīcijām," sacīja Lavrovs. ziedu nolikšanas ceremonijā pie piemiņas plāksnēm kara laikā bojāgājušo Ārlietu ministrijas un Ārējās tirdzniecības lietu ministrijas darbinieku piemiņai, 20. gadsimta 30.-40.gadu represiju upuru piemiņai un diplomātiskā dienesta darbinieku piemiņai, kuri miruši, pildot dienesta pienākumus.

Un viņi vēlas, lai Krievija kopumā būtu "ērta" teritorija viņu pašu interešu veicināšanai drošības jomā, ekonomiskajā un sociālpolitiskajā sfērā. Ar katru dienu mēs redzam, kā šie mēģinājumi kļūst arvien stingrāki," viņš piebilda."

AgroPols

x

Paroles atgadināšana