Mskj

Lavrovs turpina izlikties, ka diskusijai par sabiedrības vērtībām vispār nav pamata un reālas nozīmes

Anderss Beverens, AgroPols
15.02.2021

Lavrovs turpina izlikties, ka diskusijai par sabiedrības vērtībām vispār nav pamata un reālas nozīmes.
Ļoti iespējams, viņš tiešām tā domā. Tā, lūk, eiropieši!
 
Lavrovs sarunā ar Somijas Ārlietu ministru Pekkoju Haavisto uzsvēra, ka ".Attiecībā uz jautājumu par to, kā visa.šī situācija [ar Navaļniju] ietekmē mūsu attiecības ar Somiju, ja vispār ietekmē, es atbildēšu, ka mēs nejūtam nekādu negatīvu ietekmi uz mūsu ciešo divpusējo sadarbību, uz sadarbību reģionālo struktūru ietvaros ziemeļos."
 
Viņš piebilda, ka Somijas puse, tāpat kā viņu kolēģi no Eiropas Savienības pirms tam, uz Maskavu atveda tos pašus novērtējumus par situāciju ar Navaļniju, kuri "ir rediģēti un rakstīti Eiropas Savienībā" un par kuriem sabiedrībā ir panākta vienprātība.
"Mēs to dzirdam diezgan regulāri un praktiski vārds vārdā. Nu, ja organizācijā ar nosaukumu Eiropas Savienība ir šāds lēmums, mēs pieņemam to par doto. Tāpēc, atbildot uz šo problemātisko jautājumu nolasīšanu, mēs atbildam, un vissvarīgākais - parādām, kā Eiropas Savienība konsekventi, uzcītīgi, izsmalcināti izvairās no jebkādām pamatotām diskusijām, kaas balstītas konkrētos faktos, nevis pamatotas ar apsūdzībām, kuras mums bieži tiek izvirzītas ar iemeslu vai bez iemesla".
 
Iespējams, svarīgākais šajā paziņojumā ir, ka pēc Lavrova domām, šādi vērtējumi "lielākoties ir tikai ģeopolitikas, nevis reālās dzīves jautājums".
 
Viņš uzsvēra, ka šādi jautājumi nekādā veidā neietekmē tirdzniecību, savstarpējos ieguldījumus, kultūras pasākumus, kā arī Krievijas un Eiropas Savienības mijiedarbību zinātnes, izglītības un tūrisma jomā.
Citiem vārdiem - pļurkstiet cik gribat, ja jums tā patīk. Mums no tā ne silts ne auksts, nauda turpina rullēt.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana