Politikas jaunumi

Zemkopības ministrijas aktivitātes šonedēļ

LR Zemkopības ministrija (ZM)
01.02.2010

Pirmdien, 1. februārī, Zemkopības ministrijas (ZM) Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš piedalīsies Baltijas vides foruma organizētā sanāksmē "Jūras telpiskās plānošanas ieviešana Latvijā", kas tiek rīkota starptautiska Baltijas jūras reģiona programmas finansēta projekta "BaltSeaPlan" ietvaros. Sanāksmē plānots apspriest integrētās jūrlietu politikas ieviešanu Latvijā, jūras vides aizsardzības politikas ieviešanu Latvijā, informatīvās sistēmas izveidi par saimnieciskās darbības ierobežojumiem jūrā, kā arī citus aktuālus zivsaimniecības jautājumus. Sanāksme notiks Jūrmalā, viesnīcā "Lielupe", Bulduru prospektā 64/68, pulksten 9.00.

Pirmdien, 1. februārī, ZM notiks Tiešo maksājumu un kopējā tirgus organizācijas darba grupu apvienotā sanāksme, kurā diskutēs par nākotnes maksājumu kritērijiem un iespējamiem tirgus instrumentiem, plašāk apspriežot iespējamos maksājumu apjomus un kritērijus pēc 2013. gada. Sanāksmē piedalīsies ZM speciālisti, lauksaimnieku sabiedrisko organizāciju pārstāvji un iesaistīto darba grupu locekļi. Sanāksmi vadīs ZM Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktore Rigonda Lerhe.

Diskusija notiks Zemkopības ministrijā, Republikas laukumā 2, 23. stāva zālē pulksten 11.00.

Pirmdien, 1. februārī, Zemkopības ministrijā notiks sanāksme par veterināro zāļu aprites vienotu valsts uzraudzību, kurā plašāk tiks apspriestas iespējas uzlabot veterināro zāļu aprites izsekojamību. Sanāksmē piedalīsies ZM, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) un Veselības ministrijas speciālisti.

Sanāksme notiks Zemkopības ministrijā, Republikas laukumā 2, 16. stāva 4. kabinetā, pulksten 15.00.

Pirmdien, 1. februārī, notiks Meža nozares gada balvas "Zelta čiekurs" pasniegšanas ceremonija. Balva tiks pasniegta četrās nominācijās: "Par mūža ieguldījumu", "Par ilgtspējīgu saimniekošanu", "Par inovatīvu uzņēmējdarbību" un "Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā".

Ceremonija notiks Zemkopības ministrijā, Republikas laukumā 2, 2. stāva zālē pulksten 17.00.

No 2. līdz 3. februārim zemkopības ministrs Jānis Dūklavs dosies darba vizītē uz Varšavu. Otrdien, 2. februārī, ministrs tiksies ar Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Polijā Einaru Semani, lai pārrunātu aktuālos jautājumus lauksaimniecībā. Savukārt 3. februārī J.Dūklavs piedalīsies Lauksaimniecības ministru sanāksmē par Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni pēc 2013. gada.

Otrdien, 2. februārī, ZM speciālisti piedalīsies Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) rīkotajā sanāksmē par tirgus īpašo atbalstu un tiešo maksājumu īpašu atbalstu piena nozarē. Sanāksme notiks Zemkopības ministrijā, Republikas laukumā 2, 316. kabinetā pulksten 11.00.

Ceturtdien, 4. februārī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs dosies darba vizītē uz Liepājas novadu. Dienas pirmajā pusē ministrs apmeklēs zivju pārstrādes uzņēmumu "Kolumbija" un gaļas pārstrādes uzņēmumu "Kurzemes bekons". Savukārt pēcpusdienā ministrs viesosies Aizputes novada Kazdangas pagastā, kur tiksies ar lauksaimniekiem un apmeklēs z/s "Lilijas" un piena pārstrādes uzņēmumu "ELPA".

Piektdien, 5. februārī, Zemkopības ministrijā notiks Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.-2013. gadam (ZRP) Uzraudzības komitejas piektā sēde. Tajā tiks pārrunāta kredītfonda pamatprincipu piemērošana un ieviešana ZRP pasākumu ietvaros, kā arī zivsaimniecības tīkla izveidošanas pamatprincipi. Tāpat diskutēs par atsevišķu Rīcības programmas pasākumu neieviešanu un grozījumiem Rīcības programmas pasākumu projektu atlases kritērijos. Sēdē piedalīsies komitejas locekļi - ZM, Lauku atbalsta dienesta, PVD speciālisti, kā arī pārstāvji no plānošanas reģioniem, nevalstiskajām vides organizācijām, Latvijas Pašvaldību savienības un citi.

Sēde notiks Zemkopības ministrijā, Republikas laukumā 2, 23. stāva zālē pulksten 10.00.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana