Politikas jaunumi

LAD aicina iesniegt projektus Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumos

Sandra Peskova, Lauku atbalsta dienests (LAD)
04.02.2010

Lauku atbalsta dienests (LAD) izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu pasākuma "Sociāli ekonomiskie pasākumi" aktivitātē "Kompensācijas zvejas kuģu apkalpes locekļiem (zvejniekiem) pēc pilnīgas zvejas darbību pārtraukšanas".

Projektu iesniegumus aicinām iesniegt no 2010. gada 5. februāra līdz 2010. gada 15. decembrim.

Aktivitāte paredzēta zvejniekiem, kuri strādājuši uz kuģiem, kas nodoti sadalīšanai (tai skaitā sagriešanai metāllūžņos) vai izmantošanai citiem mērķiem (ārpus zvejniecības).

No 2010. gada 5. februāra līdz 2010. gada 5. martam LAD izsludina pieteikšanos pasākuma “Zveja iekšējos ūdeņos" otrajai kārtai.

Pasākuma mērķis ir zvejas attīstība iekšējos ūdeņos un konkurētspējas veicināšana, modernizējot zvejas infrastruktūru un iekārtas, kā arī uzlabojot zvejas produktu kvalitāti un samazinot negatīvo ietekmi uz vidi.

Savukārt no 2010. gada 5. februāra līdz 2010. gada 15. decembrim interesentiem būs iespēja iesniegt projektus pasākuma “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte" ietvaros.

Šī pasākuma mērķis ir modernizēt zvejas floti, uzlabojot darba un higiēnas apstākļus, energoefektivitāti un drošību uz kuģa, nodrošinot zivju uzglabāšanai atbilstošus apstākļus uz zvejas kuģiem, kā arī samazinot kuģu degvielas patēriņu un palielinot zvejas rīku selektivitāti, bet nepalielinot zvejas kuģa spēju zvejot zivis, tādējādi veicinot ilgtspējīgu un atbildīgu pieejamo zivju resursu izmantošanu.

Projekti iesniedzami LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs, kuru adreses, kā arī projekta iesnieguma veidlapas un sīkāka informācija par minētajiem pasākumiem atrodama LAD mājas lapas www.lad.gov.lv  sadaļā ES atbalsts.

Lauku atbalsta dienests (LAD)

x

Paroles atgadināšana