Politikas jaunumi

Moldāvi iecienījuši šprotes un Laimas konfektes

Antra Elste, LR Zemkopības ministrija (ZM)
12.03.2010

11. martā Zemkopības ministrijas (ZM) Starptautisko lietu un stratēģijas analīzes departamenta direktors Aivars Lapiņš tikās ar Moldovas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Eduardu Meļņiku, lai pārrunātu nozares aktualitātes un sadarbības attīstības iespējas lauksaimniecībā.

Tikšanās laikā vēstnieks atzinīgi novērtēja Latvijas lauksaimniecības attīstības līmeni, kā arī sīkāk iepazīstināja ar situāciju Moldovas lauksaimniecības nozarē un informēja par Moldovas pārtikas un dzērienu eksporta un importa tirgus attīstību un specifiku.

E. Meļņiks norādīja, ka puse Moldovas produkcijas eksporta aiziet uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, kā arī izteica Moldovas uzņēmēju vēlmi paplašināt tirgus iespējas Latvijā un dalīties pieredzē ar Latvijas uzņēmējiem.

Tāpat E. Meļņiks atzinīgi novērtēja Latvijas pārtikas produktu kvalitāti un norādīja, ka Latvijas produkti, it īpaši tradicionālie - tādi kā šprotes un Laimas konfektes, ir ļoti iecienīti moldāvu vidū. A. Lapiņš savukārt atzina, ka Latvijas patērētājus interesē Moldovas vīns un sulas.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka sarunas par tālāku sadarbību nepieciešams risināt abu valstu ministru līmenī. A. Lapiņš izteica piedāvājumu Moldovas pārstāvjiem apmeklēt izstādi „Riga Food”, kas notiks septembrī, kā arī iepazīties ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" darbību. Viens iespējamiem Latvijas un Moldovas sadarbības virzieniem varētu būt arī izglītība un pieredzes apmaiņa starp lauksaimniecības universitātēm.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana