Politikas jaunumi

Polijas lauksaimniecības ministrs tiekas ar Latvijas zivsaimniekiem un lauksaimniekiem

Antra Elste, LR Zemkopības ministrija (ZM)
29.03.2010

25. martā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministrs Mareks Savickis pēc pārrunām Zemkopības ministrijā par Kopējās lauksaimniecības politiku (KLP) pēc 2013. gada, apmeklēja zivju pārstrādes uzņēmumu „Mottra”, Katlakalnā Ķekavas pagastā, kas ražo augstākā labuma melnos ikrus, tos iegūstot no storēm un sterletēm. J. Dūklavs un M.Savickis tikās ar uzņēmuma vadību un iepazinās ar ražotnes darbību.

Vizītes turpinājumā amatpersonas apmeklēja SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra” (LLKC) centrālo biroju Ozolniekos, Jelgavas novadā. Polijas delegācijas dalībnieki iepazinās ar centra darbu, klātienē vēroja mācību procesu un diskutēja par LLKC lomu Lauku attīstības programmas īstenošanas veicināšanā. Tika pārrunāta arī abu valstu līdzšinējā un turpmākā sadarbība.

LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis pastāstīja, ka Latvijas LLKC jau aktīvi sadarbojas ar Lauksaimniecības konsultāciju centru Šepetovā, Polijā, ar kuru 2006. gadā Latvija parakstīja sadarbības līgumu. Abas valstis sadarbojas arī tādos projektos kā Baltic Agreement (mērķis - palielināt un uzlabot konsultācijas ap Baltijas jūru) un Leonardo da Vinci Partnerības projektā „Baltijas reģiona valstu lauku attīstības konsultantu tālākizglītība”. Tāpat regulāri notiek pieredzes apmaiņas braucieni, kā arī tiek apmeklētas saimniecības un izstādes. M. Savickis pozitīvi novērtēja LLKC darbu un atzina, ka Polijas kolēģi no Latvijas var iegūt vērtīgu pieredzi.

Savukārt vizītes noslēgumā pēcpusdienā ministri Zaļenieku pagastā atklāja Latvijā pirmo viena megavata jaudīgo biogāzes ražotni un elektrostaciju zemnieku saimniecībā „Mežacīruļi”, kas atrodas Zaļenieku pagastā, Jelgavas novadā. M.Savickis, atzina, ka, lai gan Polijā jau darbojas vairākas biogāzes ražotnes, šī ir pirmā, ko viņš apmeklē. Ministrs veltīja atzinīgus vārdus stacijas saimniekiem un pauda pārliecību, ka drīzumā kopējā situācija lauksaimniecībā uzlabosies.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana