Politikas jaunumi

Dūklavs: FM nedēļas beigās sniegs atbildi par īstermiņa aizdevumu iespējām zemniekiem

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
07.04.2010

Finanšu ministrija nedēļas beigās sniegs atbildi par īstermiņa aizdevumu iespējām zemniekiem pavasara sējas laikā, šodien [7. aprīlī] pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru teica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Viņš sacīja, ka Zemkopības ministrija jau kopš februāra meklējusi risinājumu, lai rastu iespēju zemniekiem pavasarī saņemt aizdevumus apgrozāmajiem līdzekļiem. FM ir atradusi iespēju līdzekļu pārdalei, bet, lai nauda nonāktu līdz zemniekiem, ir jāveic vēl virkne procedūru, patlaban notiek saskaņošana ar Eiropas Komisiju par šādu aizdevumu izsniegšanu lauksaimniekiem.

Dūklavs šodien nevarēja pateikt, cik daudz līdzekļu tiks novirzīti lauksaimnieku kreditēšanai, vien norādīja, ka tie būs vairāki desmiti miljoni latu, kuru administrēšana tiks uzticēta "Latvijas Hipotēku un zemes bankai".

"Esmu runājis ar lielāko lauksaimnieku kooperatīvu vadītājiem, kuri ir atzinuši, ka viņu biedri ir sagatavojušies pavasara darbiem un jau laikus iegādājušies sēklas materiālu, minerālmēslus un augu aizsardzības līdzekļus. Es ceru, ka arī degvielas tirgotāji būs pretimnākoši un vienosies ar zemniekiem par norēķināšos vēlāk, kad viņiem būs pieejama nauda," stāstīja Dūklavs.

Viņš piebilda, ka aizdevumu zemnieki varbūt nesaņems sējas laikā, bet kādu nedēļu vēlāk. "Zemniekiem nauda jau ir nepieciešama ne tikai sējas laikā, bet arī vēlāk viņiem ir nepieciešami apgrozāmie līdzekļi barības sagatavošanai, mēslošanai un citiem sezonas darbiem," sacīja Dūklavs.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana