Politikas jaunumi

Par PVD ģenerāldirektoru zemkopības ministrs virza ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju Balodi

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
12.04.2010

Par Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektoru virzīs pašreizējo PVD ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju Māri Balodi, liecina rīkojuma projekts 13. aprīļa valdības sēdes darba kārtībā.

Rīkojuma projekts paredz apstiprināt PVD Pārtikas uzraudzības departamenta direktora vietnieka Baloža kandidatūru pārcelšanai PVD ģenerāldirektora amatā ar 2010. gada 15. aprīli uz laiku līdz 2015. gada 14. aprīlim.

Rīkojuma anotācijā teikts, ka Balodis ir pierādījis savas spējas vadīt PVD, turklāt nepieciešams nodrošināt pilnvērtīgu dienesta vadību, ieceļot ģenerāldirektoru.

Balodis PVD darbu sācis kā inspektors Rīgas pilsētas veterinārajā pārvaldē 1994. gadā, līdz kļuvis par Pārtikas uzraudzības departamenta direktora vietnieku. Balodis Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterinārmedicīnas fakultātē ieguvis veterinārārsta kvalifikāciju, bet 2002. gadā LLU Ekonomikas fakultātes un Norvēģijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātes kopprojekta programmā "Ekonomika un agrobizness" ieguvis ekonomikas maģistra grādu.

Balodis dzimis 1970. gadā.

Kā ziņots, PVD ģenerāldirektora amats ir vakants kopš 2010. gada 4. janvāra, kad pēc sarunas ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu, kurš nebija apmierināts ar reorganizācijas gaitu PVD, no PVD ģenerāldirektora amata atteicās Mareks Samohvalovs.

Dūklavs Baloža veikumu šajā laikā vērtēja pozitīvi. "PVD ir liela struktūra, tās vadīšana ir smags un sarežģīts uzdevums, bet, neraugoties uz to, reformas tiek veiksmīgi turpinātas, daudzi saasināti jautājumi institūcijā ir veiksmīgi atrisināti," iepriekš teica Dūklavs.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana