Politikas jaunumi

Lauksaimnieku parlamentam - jau 10 darba gadi

AgroPols
16.04.2010

Apsveicam visus Latvijas lauksaimniekus viņu lielākās koporganizācijas - LOSP desmitgadē. Patīk tas kādam vai nē - nu jau 10 gadus - kopš 2000. gada 17. aprīļa - viena no stabilākajām Latvijas valsts agropolitiskās pozīcijas veidošanas platformām ir pašu lauksaimnieku nevalstisko organizāciju veidotā koporganizācija - Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome - LOSP. Viena no retajām pilsoniskajām organizācijām, kuras tiesības likumdošanas un politikas attīstības procesā Latvijā ir fiksētas likumā - valdībai, lemjot par lauksaimniecības un lauku attīstības jautājumiem, ir jāieklausās LOSP formulētajā pozīcijā.


Apsveicam visus Latvijas lauksaimniekus viņu lielākās koporganizācijas - LOSP desmitgadē. 

Patīk tas kādam vai nē - nu jau 10 gadus - kopš 2000. gada 17. aprīļa  - viena no stabilākajām Latvijas valsts agropolitiskās pozīcijas veidošanas platformām ir pašu lauksaimnieku nevalstisko organizāciju veidotā koporganizācija - Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome - LOSP. Viena no retajām pilsoniskajām organizācijām, kuras tiesības likumdošanas un politikas attīstības procesā Latvijā ir fiksētas likumā - valdībai, lemjot par lauksaimniecības un lauku attīstības jautājumiem, ir jāieklausās LOSP formulētajā pozīcijā. 
Un tā tas arī notiek.
Brīžiem pat var šķist, ka agropolitiku vispār vairāk veido  un ar iniciatīvām nāk tieši LOSP ietvaros strādājošie lauksaimnieki un viņu lobiji  kā pati politiķu veidotā valdība ar savām struktūrām. Un tas ir apliecinājums, ka, kopus formulējot skaidru pozīciju, ir iespējams panākt pozitīvu risinājumu.

Tiesa - mēs visi un arī visa lauku un agrobiznesa sabiedrība ir tik dažādi cilvēki - ar atšķirīgām interesēm, temperamentiem, diskusiju spēju, toleranci.... - un tas ne vienmēr ir ļāvis LOSP formulēt kopējas nākotnē vērstas pozīcijas. Un pat ir novedis pie zaudējumiem - kad 2 lauksaimniecības nozares biznesorientētos lauksaimniekus apvienojušās organizācijas - Zemnieku Saeima un Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija - ar laiku atteicās iekļauties LOSP darbības ietvaros, izveidojot savu aliansi.

Tomēr lauksaimnieki ir pierādījuši savu prasmi, apņēmību un spēju atrast risinājumus arī šādās situācijās - liela daļa no abu "nomaļnieku" organizāciju biedriem joprojām turpina darbu LOSP dalīborganizācijās, visai tieši nodrošinot savu interešu pārstāvniecību arī nepastarpināti caur LOSP.  Un arī pati LOSP no šīm iekšējām peripetijām ir spējusi mācīties un ir būtiski uzlabojusi savu iekšējo organizatorisko struktūru un darbības mehānismus. Un spējusi atrast arī racionālu sadarbības mehānismu ar ZSA/LLKA aliansi. Par ko AgroPols ļoti priecājas.
Latvijai taču ir tikai vieni lauki - kaut tik dažādi un ar tik atšķirīgiem cilvēkiem....

10. dzimšandiena nav izvadīšana - tā ir tikai atceres mirklis par pagājušo un paveikto, lai mācoties varētu spēcīgāk dzīvot tālāk - nākotnei!!!

Vēlam veiksmi un arī izdošanos: saprast -  ko vēlamies, un spēju to sasniegt!
Un izsakām atzinību cilvēkiem - 
kas prata un spēja meklēt un atrast kopēju valodu, veidojot Latvijas lauksaimnieku kopspēku, kas ļāvis ne vien sekmīgāk sagatavoties iestājai ES, bet arī  turpmāk risināt nozīmīgus attīstības uzdevumus. Bet darāmā vēl tik daudz.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana