Politikas jaunumi

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs darba vizītē apmeklē Valmieras un Kocēnu novadus

Aija Zariņa, AgroPols
23.04.2010

23. aprīlī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs viesojās Vidzemē, kur apmeklēja Valmieras un Kocēnu novadus, tā pastāstīja Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Antra Elste.

Vizītes pirmajā daļā, kas notika Kocēnu novada Bērzaines pagasta Tautas namā, ministrs tikās ar Ziemeļvidzemes reģiona novadu lauku attīstības speciālistiem un Zemkopības ministrijas pakļautībā esošo iestāžu vadītājiem. Ministrs un speciālisti pārrunāja aktuālas tēmas lauksaimniecībā, tostarp Eiropas Savienības (ES) fondu apgūšanu un ministrijas aktualitātes un darbību nākotnē.

Turpinot vizīti, ministrs apskatīja ar Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu tapušo saietu namu. Projekta "Saietu nama izveidošana Bērzaines pagastā" ietvaros tika atjaunota neapdzīvota ēka, kas savulaik bijis saietu nams un izmantots dažādām vajadzībām. Arī tagad nams kalpo kā tikšanās vieta pagasta iedzīvotājiem.

Vizītes otrajā daļā Jānis Dūklavs apmeklēja Valmieru, kur tikās ar Vidzemes agroekonomiskās kooperatīvās sabiedrības padomi. Tikšanās laikā tika pārrunātas aktualitātes lauksaimniecībā un ministrijā. Tāpat ministrs uzklausīja Valmieras novada uzņēmēju viedokli par pašreizējo situāciju Latvijas laukos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana