Politikas jaunumi

Šonedēļ Latvijā gaidāma ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisāra Dačjana Čološa vizīte

Aija Zariņa, AgroPols
26.04.2010

ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs komisārs Dačjans Čološs  (Dacian Ciolos) šīs nedēļas vidū ieradīsies Baltijā. Komisāram šī būs pirmā vizīte Baltijas valstīs.

Ceturtdien, 29. aprīlī Dačjans Čološs piedalīsies izstādes „Agrobalt 2010” oficiālajā atklāšanā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Kā informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, arī Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apmeklēs izstādi, piedalīsies  konferencē par KLP un tās finansējumu pēc 2013. gada, kā arī apaļā galda diskusijā. Tāpat J.Dūklavs, Lietuvas lauksaimniecības ministrs Kazis Starkevičs un ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Dačjans Čološs apmeklēs bioloģisko dārzeņu un augkopības saimniecību „Vytautas Zurba”, kas atrodas Biržai reģionā, Lietuvā.

Tālāk ES Lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Dačjans Čološs ieradīsies darba vizītē Latvijā. Vizītes gaitā D.Čološs un J.Dūklavs apmeklēs augkopības un sēklkopības saimniecību „Kaigari” Bauskas novada Mežotnes pagastā, kur notiks arī diskusija ar lauksaimniekiem.

Piektdien, 30. aprīlī turpināsies D.Čološa vizīte Latvijā. Komisārs ir plānojis apmeklēt piena ražošanas saimniecību „Rūķi” Salacgrīvas novada Svētciemā, kur tiksies ar lauksaimnieku sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem un vietējiem lauksaimniekiem.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana