Politikas jaunumi

Publiskots Zemkopības ministrijas 2009. gada darbības pārskatu

Aija Zariņa, AgroPols
01.07.2010

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi un publiskojusi 2009. gada darbības pārskatu, kurā detalizēti aplūkoti ministrijas sasniegumi un paveiktais zemkopības nozares attīstības sekmēšanā, kā arī analizēts ministrijas budžeta izlietojums, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Solveiga Lazovska.

Visi interesenti ar ministrijas gada pārskatu var iepazīties ministrijas interneta mājas lapā www.zm.gov.lv .

Apkopojot informāciju par pērn paveikto, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pārskata uzrunā lasītājiem norāda, ka 2009. gads ir bijis radikālu lēmumu gads, kas ietekmējis arī visas ZM pārraudzībā esošās nozares – lauksaimniecību, lauku attīstību, mežsaimniecību, zivsaimniecību un pārtikas aprites kontroli. „Pērn zemo lauksaimniecības cenu un augsto ražošanas izmaksu dēļ lauksaimniekus piemeklēja nopietnas finansiālas grūtības. Tāpēc galveno uzmanību pievērsām lauksaimniecības nozaru atbalstam, īpašu atbalstu saņēma arī piensaimnieki,” uzrunā uzsver J. Dūklavs.

Zemkopības ministrs savā uzrunā arī norāda, ka, strauji mainoties kopējai ekonomiskajai situācijai mūsu valstī, pērn resorā tika īstenotas arī nopietnas strukturālas pārmaiņas un funkciju izvērtēšana. Tāpat liels darbs tika paveikts, lai atvieglotu birokrātisko slogu nozarē strādājošiem, ar ko arī ir iespējams iepazīties aizvadītā gada ZM publiskajā pārskatā.

Zemkopības ministrijas 2009. gada darbības pārskats veidots saskaņā ar ministrijas darbības stratēģijā noteiktajām prioritātēm un darbības virzieniem, īpašu uzmanību veltot atbilstošo valsts budžeta programmu realizēšanai piešķirto līdzekļu lietderīgam izlietojumam un sasniegtajiem rezultātiem. Tāpat pārskatā analizētas iestādes vadības un darbības uzlabošanas sistēmas, personāla profesionalitātes izaugsme, atspoguļota sabiedrības iesaistīšana lēmumu pieņemšanas procesā un ieskicētas ministrijas 2010. gada prioritātes.

Zemkopības ministrijas 2009. gada pārskats pieejams ministrijas mājas lapas www.zm.gov.lv sadaļās „Aktualitātes” un „Ministrija”/”Publiskais pārskats”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana