Politikas jaunumi

Latvijas un Brandenburgas sadarbībai veterinārās uzraudzības jomā jākļūst vēl ciešākai un efektīvākai

Aija Zariņa, AgroPols
06.07.2010

.

Lai pārrunātu turpmākās sadarbības jautājumus, 6. jūlijā Pārtikas un veterinārajā dienestā darba vizītē ieradusies Brandenburgas Vides, veselības un patērētāju aizsardzības ministrijas delegācija Brandenburgas veterinārā dienesta vadītāja Dr. Klausa Reimera vadībā, informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Ņemot vērā Latvijā un Vācijā notiekošās valsts pārvaldes reformas un ar tām saistīto resursu pārskatīšanu, vizītes ietvaros abu valstu atbildīgo institūciju vadītāji plāno pārrunāt turpmākās sadarbības jautājumus, kā arī noteikt galvenās vadlīnijas un prioritātes Latvijas un Brandenburgas valsts uzraudzības dienestu turpmākajā sadarbībā, kas ilgst jau 17 gadus un ir devusi pozitīvus rezultātus pārtikas aprites un veterinārās uzraudzības pilnveidošanā, tostarp - Eiropas Savienībā noteikto prasību piemērošanā.

Tiekoties ar Vācijas kolēģiem, PVD ģenerāldirektors Māris Balodis uzsvēra abu dienestu ilggadējās sadarbības sevišķo nozīmi un pauda pārliecību, ka tieši pašreizējos apstākļos šai sadarbībai ir jākļūst vēl ciešākai un efektīvākai, lai ar ievērojami samazinātiem resursiem sasniegtu gan Latvijas, gan Vācijas sabiedrībai svarīgu mērķi - tādu pārtikas aprites un veterinārās valsts uzraudzības mehānismu, kas kalpo visas sabiedrības - patērētāju, pārtikas ražotāju, pārstrādātāju un zemnieku interesēm, kā arī sekmē ražošanu un saražoto produktu konkurētspēju iekšzemes un eksporta tirgos.

I. Meistare stāsta, ka Brandenburgas zemes Vides, veselības un patērētāju aizsardzības ministrijas vizīte Latvijā ilgs līdz 8. jūlijam un tās ietvaros vācu delegācija apmeklēs Zemkopības ministriju un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultāti.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana