Politikas jaunumi

Uztura bagātinātājā „SX” atklāta neatļauta viela

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
10.08.2010

Uztura bagātinātājā potences uzlabošanai vīriešiem „SX” atklāta „Viagras” aktīvajai vielai sildenafilam analoga viela – acetildenafils, kas var būt bīstama cilvēkiem ar kardiovaskulārās sistēmas darbības traucējumiem, aknu un nieru saslimšanām un tā lietošana bez ārsta uzraudzības rada nopietnus draudus veselībai.

Uztura bagātinātāji ir pārtikas produkti parastā uztura papildināšanai, tādēļ to sastāvā nedrīkst būt farmaceitiskas vielas, tai skaitā acetildenafils. Ja tās tomēr tur ir, tad šie produkti reģistrējami un tirgojami kā zāles nevis uztura bagātinātāji un uz tiem attiecināmas citas prasības.

Uztura bagātinātājs „SX” nav reģistrēts PVD Pārtikas centrā, tādēļ Latvijā to izplatīt nedrīkst, taču nav izslēgts, ka internetā tas varētu būt pieejams arī Latvijas iedzīvotājiem.

Uztura bagātinātāja „SX” melnas krāsas iepakojumā ir viena gaiši zila kapsula. Pārtikas un veterinārais dienests aicina patērētājus neiegādāties šo uztura bagātinātāju un, ja tas pamanīts tirdzniecībā, ziņot Pārtikas un veterinārajam dienestam, zvanot uz PVD uzticības tālruni 67027402.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana