Politikas jaunumi

Piešķirts papildu finansējums pasākumā "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)" iesniegtajiem projektiem

Ilze Vabole, AgroPols
18.08.2010

No 2010. gada 12. aprīļa līdz 2010. gada 13. maijam Lauku atbalsta dienests (LAD) pieņēma projektu iesniegumus Lauku attīstības programmas pasākumā "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)".

Kā informēja LAD Klientu apkalpošanas daļas vadītājas vietniece Liene Valta, projektu pieņemšanas kārtai pieejamais finansējums bija LVL 6 000 000. Savukārt tika saņemti 393 projektu iesniegumi par kopējo publiskā finansējuma apjomu LVL 17 562 295.

LAD, sarindojot projektu iesniegumus atbilstoši Ministru kabineta 2010. gada 9. februāra Noteikumos Nr. 132 "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu"" noteiktajiem kritērijiem, konstatēja, ka finansējuma trūkuma dēļ netiks apstiprināti projekti ar interesantām un perspektīvām uzņēmējdarbības idejām.

Lai veicinātu uzņēmējdarbības aktivitāti lauku teritorijā, Zemkopības ministrijas vadības apspriedē 2010. gada 4. augustā pieņēma lēmumu piešķirt pasākumam papildu finansējumu un uzdeva LAD izvērtēt un apstiprināt visus Ministru kabineta nosacījumiem atbilstošos projekta iesniegumus.

Tādējādi LAD darbinieki atsāk to projektu iesniegumu, kuri tika noraidīti finansējuma trūkuma dēļ, vērtēšanu atbilstoši administratīvajiem un publiskā finansējuma saņemšanas nosacījumiem. Tā rezultātā atbalsta pretendentiem tiks sagatavots un nosūtīts jauns lēmums par projekta apstiprināšanu vai noraidīšanu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana