Politikas jaunumi

Latvija pievienojas Višegradas deklarācijai par Kopējo lauksaimniecības politiku

Ilze Vabole, AgroPols
29.11.2010

Latvija pievienojās Višegradas deklarācijai par Kopējo lauksaimniecības politiku, kuru 2010. gada 9. novembrī parakstīja vairākas ES jaunās dalībvalstis. Deklarācijā uzsvērta nepieciešamība atteikties no netaisnīgajiem vēsturiskajiem kritērijiem tiešo maksājumu aprēķinos, lai pēc 2013. gada tiešie maksājumi visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem tiktu aprēķināti saskaņā ar objektīviem un godīgiem kritērijiem.


Svētdien, 28. novembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs piedalījās Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministra Mareka Savicka organizētajā Eiropas Savienības (ES) jauno divpadsmit dalībvalstu ministru sanāksmē, kurā tika apspriests viedoklis par Eiropas Komisijas priekšlikumiem Kopējai lauksaimniecības politikai pēc 2013. gada, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājaDagnija Muceniece.

Sanāksmes laikā Latvija pievienojās Višegradas deklarācijai par Kopējo lauksaimniecības politiku, kuru 2010. gada 9. novembrī parakstīja vairākas ES jaunās dalībvalstis. Deklarācijā uzsvērta nepieciešamība atteikties no netaisnīgajiem vēsturiskajiem kritērijiem tiešo maksājumu aprēķinos, lai pēc 2013. gada tiešie maksājumi visu ES dalībvalstu lauksaimniekiem tiktu aprēķināti saskaņā ar objektīviem un godīgiem kritērijiem.

"Kopējās lauksaimniecības politikas reforma būs efektīva un ilgtspējīga tikai tad, ja visām Eiropas Savienības dalībvalstīm un to lauksaimniekiem tiks nodrošināti līdzvērtīgi un godīgi saimniekošanas nosacījumi un taisnīgi tiešo maksājumu atbalsta līmeņi," ES jauno dalībvalstu lauksaimniecības ministru sanāksmē uzsvēra zemkopības ministrs.

Jau ziņots, ka 29. un 30. novembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Briselē ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē paudīs Latvijas nostāju par nepieciešamību pārskatīt tiešo maksājumu sistēmu, atsakoties no līdz šim pastāvošajiem netaisnīgajiem vēsturiskajiem maksājumu sadales kritērijiem un principiem (sk. rakstu).

AgroPols

x

Paroles atgadināšana