Politikas jaunumi

Ringolds Arnītis ievēlēts Eiropas un Vidusjūras augu aizsardzības organizācijas (EPPO) ģenerāldirektora amatā

Aija Zariņa, AgroPols
21.12.2010

Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) direktors Ringolds Arnītis ir uzvarējis konkursā un ievēlēts Eiropas un Vidusjūras augu aizsardzības organizācijas (EPPO) ģenerāldirektora amatā, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Jaunajā amatā R.Arnītis stāsies 2011. gada 1. janvārī un to pildīs piecus gadus.

EPPO ir starptautiska organizācija, kas apvieno 50 valstis un šī organizācija ietekmē augu un augu produktu tirdzniecību visā pasaulē, izstrādā starptautiskos standartus un iesaistās globālās aktivitātēs, lai novērstu augu kaitēkļu un slimību izplatīšanos.

Šajā postenī R.Arnītis pārstāvēs valsts intereses, jo, pildot šos pienākumus, Latvijai būs iespējas vēl vairāk ietekmēt augu un augu produktu starptautisko tirdzniecību.

„Mūsu pārstāvja ievēlēšana tik augstā amatā ir ļoti nozīmīgs un unikāls sasniegums Latvijai un tās lauksaimniecībai. Tas pierāda, ka Latvijas izpratne un paveiktais augu veselības jomā ir novērtēts un atzīts,” norāda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

R.Arnītis VAAD vadīja kopš 2000. gada, izveidojot Latvijā jaunu augu aizsardzības sistēmu un nodrošinot tās atbilstību starptautiskajiem un Eiropas Savienības standartiem.

Turpmāk Valsts augu aizsardzības dienestu vadīs Kristīne Kjago, kura līdz šim pildīja VAAD Stratēģijas un metodoloģijas departamenta direktores pienākumus.  

AgroPols

x

Paroles atgadināšana