Politikas jaunumi

Dūklavs ar Moldovas vēstnieku pārrunā abu valstu sadarbības iespējas lauksaimniecības un pārtikas nozarē

Ilze Vabole, AgroPols
16.02.2011

16. februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Moldovas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Alekseju Krakanu (Alexei Cracan), lai pārrunātu lauksaimniecības nozares aktualitātes un iespējas veicināt abu valstu sadarbību lauksaimniecības jomā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Tikšanās laikā Jānis Dūklavs ar Moldovas vēstnieku pārrunāja aktualitātes pārtikas nozarē, tostarp iespēju atbalstīt Moldovu sarunās par Moldovas vīna kvotu pārdošanai Eiropas Savienības (ES) tirgū. Vēstnieks sarunā uzsvēra, ka Moldovas vīna ražotāji ir ieinteresēti piedalīties ikgadējā starptautiskajā pārtikas izstādē „RigaFood”, kas šogad notiks laika posmā no 7. līdz 10. septembrim. Savukārt zemkopības ministrs informēja vēstnieku, ka Latvijas lauksaimniecības un pārtikas nozares eksperti ir gatavi dalīties ar savu pieredzi daudzu nozares jautājumu sakārtošanai atbilstoši ES prasībām.

Sarunas gaitā Jānis Dūklavs ar Alekseju Krakanu vienojās, ka abu valstu ministrijas nākotnē varētu sagatavot savstarpēju vienošanos par sadarbību lauksaimniecības nozarē. Detalizētāk par vienošanos varētu runāt plānotās Moldovas lauksaimniecības un pārtikas industrijas ministra vizītes Latvijā laikā, kas, iespējams, notiks šā gada pavasarī.

Latvijas pārtikas nozares pārstāvjiem, tostarp Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajam institūtam „BIOR”, ir izveidojusies laba sadarbība ar attiecīgajām iestādēm Moldovā. 2009. gadā uz Moldovu visvairāk tika eksportēti zivju konservi, zivis un vēžveidīgie jūras produkti.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana