Politikas jaunumi

Zemkopības ministrija, Latvijas Zinātņu akadēmija un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija paraksta nodomu protokolu

Aina Odziņa, AgroPols
25.02.2011

25. februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Juris Ekmanis un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) prezidente Baiba Rivža parakstīja ikgadējo nodomu protokolu, lai veicinātu lauksaimniecības un meža zinātnes ciešāku sadarbību ar citām LZA pārstāvētām nozarēm, un vienlaikus pārrunāja 2010. gadā paveikto, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Nodomu protokols paredz trīspusēju sadarbību ieteikumu izstrādē politikas plānotājiem par iespējamiem uzlabojumiem zinātnē un augstākajā izglītībā, zinātnes sasniegumu popularizēšanā un jauno zinātnieku sagatavošanā lauksaimniecības zinātnes jomā.

Tāpat protokols paredz semināru – diskusiju rīkošanu par Eiropas Savienības (ES) Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) iespējamo attīstību pēc 2013. gada.

Plānots, ka sadarbības ietvaros tiks nodrošināta Latvijas pārstāvju dalība Eiropas Lauksaimniecības, pārtikas un dabaszinātņu akadēmijas apvienības seminārā „Zinātne, sabiedrība un globālā pārtikas sistēma” Francijā, kas plānots šī gada 25. maijā Parīzē, un dalība Ziemeļvalstu lauksaimniecības zinātnieku asociācijas organizētajos pasākumos, tādējādi veicinot starptautisko zinātnisko sadarbību.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana