Politikas jaunumi

Spānijas vēstniece atbalsta Dūklava viedokli par vienlīdzīgāku tiešo maksājumu aprēķināšanas sistēmas ieviešanu

Aija Zariņa, AgroPols
14.04.2011

13. aprīlī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar jauno Spānijas Karalistes vēstnieci Latvijā Mariju Konsuelo Femeniju Gvardiolu (Maria Consuelo Femenia Guardiola), lai pārrunātu lauksaimniecības nozares aktualitātes, tostarp Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) pēc 2013. gada, kā arī apspriestu iespējas veicināt abu valstu sadarbību lauksaimniecības jomā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Sarunas laikā Spānijas vēstniece atbalstīja zemkopības ministra viedokli, ka, pārskatot KLP, nepieciešams ieviest vienlīdzīgāku tiešo maksājumu aprēķināšanas sistēmu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lauksaimniekiem. Zemkopības ministrs ar vēstnieci arī vienojās, ka būtu nepieciešams veicināt abu valstu sadarbību lauksaimniecības nozaru ekspertu līmenī, pārstāvot valstu intereses ES sanāksmēs.

Tāpat tikšanās laikā zemkopības ministrs ar vēstnieci pārrunāja aktualitātes par Apvienoto nāciju organizācijas (ANO) Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (FAO) 37. konferenci, kas šogad norisināsies Romā (Itālija) no 25. jūnija līdz 2. jūlijam.

2010. gadā no Latvijas uz Spāniju, galvenokārt, tika eksportēti graudaugi un kokrūpniecības produkcija, bezalkoholiskie un alkoholiskie dzērieni, kā arī piena produkti, olas un medus. Nelielos daudzumos uz Spāniju tika eksportēti arī zivju un vēžveidīgo produkti, miltu konditorejas izstrādājumi un tabakas izstrādājumi.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana