Politikas jaunumi

Laimdota Straujuma - jaunā Latvijas zemkopības ministre

Ilze Vabole, AgroPols
25.10.2011

25. oktobrī pēc vairāk nekā mēnesi ilgušām smagām sarunām par koalīcijas veidošanu Saeima apstiprināja Valda Dombrovska jauno valdību. Par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam balsoja 57 deputāti, bet pret bija 38 tautas kalpi. Zemkopības ministriju vadīs Laimdota Straujuma.

Nu jau bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) savu pēcteci amatā - Laimdotu Straujumu - sagaidījis ar lielu ziedu pušķi un sirsnīgā gaisotnē iepazīstinājis ar ministrijas vadošajiem darbiniekiem, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja Zemkopības ministra preses sekretāre Dagnija Muceniece.

Jaunā ministre Zemkopības ministrijā - savā kādreizējā darba vietā - ieradusies uzreiz pēc jaunās valdības pirmās sēdes.

"Dūklavs ministri sagaidīja darbinieku klātbūtnē ar lielu ziedu pušķi un ļoti sirsnīgā un koleģiālā gaisotnē novēlēja turpināt labi iesāktos darbus. Savukārt jaunā ministre teica, ka Dūklavs uzlicis ļoti augstu latiņu un viņa darīs visu iespējamo, lai šo latiņu nenolaistu zemāk. Abi solīja sadarboties un pēc apsveicināšanās ar darbiniekiem devās uz kabinetu, kur apspriedīs svarīgākos nozares jautājumus," sacīja Muceniece.

Viņa atzina, ka lielākā daļa no klātesošajiem ministrijas departamentu un nodaļu vadītājiem ir labi pazīstami ar jauno ministri, jo Straujuma no 2000. līdz 2006. gadam ieņēma Zemkopības ministrijas valsts sekretāres amatu.

Ziņu aģentūra LETA publicējusi Laimdotas Straujumas biogrāfiju.

Straujuma dzimusi 1951. gada 24. februārī. Straujuma ir beigusi Latvijas universitātes Fizikas un matemātikas fakultāti, 1992. gadā ieguvusi ekonomikas doktora grādu.

Pēc augstskolas beigšanas Straujuma strādājusi Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūtā, SIA "Latvijas Datu centrs", kā arī vadījusi SIA "Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrs".

Kopš 1999. gada 16. novembra Straujuma strādāja par valsts sekretāra vietnieci Zemkopības ministrijā, bet no 2000. gada 9. oktobra līdz 2006. gada 31. decembrim bija Zemkopības ministrijas valsts sekretāres amatā.

No 2007. gada janvāra līdz 2010. gada decembrim Straujuma ieņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāres amatu, bet no 2011. gada janvāra ir ministrijas valsts sekretāra vietniece.

Straujuma laikā no 2002. gada līdz 2007. gadam ir bijusi VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" padomes locekle.

Darbam zemkopības ministres postenī Straujumu izvirzīja "Vienotība", tomēr viņa ir politiski neitrāla.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana