Politikas jaunumi

Turpinās īstenot Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas programmu

Ilze Vabole, AgroPols
06.12.2011

6. decembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par valsts akciju sabiedrības „Lauku attīstības fonds” (LAF) turpmāko darbību kredītu garantēšanā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Ņemot vērā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2011. gada 22. novembra lēmumu par AS „Latvijas Krājbanka” noguldījumu nepieejamības iestāšanos, ZM konstatēja, ka LAF var zaudēt vairāk nekā 30% pašu kapitāla. Līdz ar to 24. novembrī ZM izdeva rīkojumu par jaunu kredītu garantiju izsniegšanas apturēšanu līdz jautājuma izskatīšanai Ministru kabinetā 6. decembrī.

Zemkopības ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums paredz, ka LAF turpina izsniegt kredītu garantijas un uzņemties jaunas saistības, nepārkāpjot ikgadējā likumā par valsts budžetu noteikto valsts saistību apmēru. Tāpat informatīvajā ziņojumā norādīts, ka Finanšu ministrija, sagatavojot likumprojektu par valsts budžetu 2012. gadam, paredz valsts saistības par LAF izsniegtajām kredītu garantijām 44 000 000 latu apmērā.

Lai veicinātu Latvijas ekonomikas turpmāko izaugsmi, ir svarīgi turpināt Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas programmas īstenošanu un LAF darbību kredītu garantēšanā. Īstenojot programmu, tiek veicināta Latvijas lauku līdzsvarota un ilgtspējīga attīstība, atbalstīta lauksaimniecības ražošanas efektivitātes palielināšana, lauku dzīves labklājības paaugstināšana, nodarbinātības dažādošana, kā arī lauksaimniecības produkcijas kvalitātes paaugstināšana un eksports, apkārtējās vides saglabāšana un sakopšana.

Lauku attīstības fonda sniegtā informācija liecina, ka 2011. gadā pieprasījums pēc fonda kredītu garantijām ir palielinājies un ir nozīmīgs atbalsts lauku uzņēmējiem darbības attīstīšanai.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40235438&mode=mk&date=2011-12-06

AgroPols

x

Paroles atgadināšana