Politikas jaunumi

Straujuma ar Dānijas un Spānijas vēstniekiem Latvijā pārrunā valstu prioritātes par Kopējo lauksaimniecības politiku

Ilze Vabole, AgroPols
08.12.2011

7. decembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Pēru Karlsenu (Per Carlsen), lai pārrunātu aktualitātes lauksaimniecības nozarē, kā arī turpmākās abu valstu sadarbības iespējas, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Tāpat zemkopības ministre tikās ar Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Konsuelu Femeniju (Consuelo Femenía).

Tikšanās laikā Dānijas vēstnieks iepazīstināja zemkopības ministri ar Dānijas kā nākamās Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts prioritātēm, kas ir ES daudzgadu budžets, klimata un inovāciju jautājums, kā arī ES Baltijas jūras reģiona stratēģija. Savukārt zemkopības ministre norādīja, ka Latvijas prioritāte ir cīņa par taisnīgiem, godīgiem un objektīviem tiešajiem maksājumiem lauksaimniekiem ES nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam. Dānijas vēstnieks norādīja, ka izprot Latvijas prasību, kā arīatzīmē to, ka Dānijai kā nākamai ES prezidējošai valstij Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) tiešo maksājumu sistēmas reforma ir viens no svarīgajiem jautājumiem.

Tāpat zemkopības ministre 7. decembrī tikās ar Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Konsuelu Femeniju, lai pārrunātu aktualitātes lauksaimniecības nozarē, kā arī turpmākās abu valstu sadarbības iespējas.

Tikšanās laikā zemkopības ministre arī Spānijas vēstniecei uzsvēra, ka Latvijas galvenā prioritāte ir cīņa par taisnīgiem, godīgiem un objektīviem tiešajiem maksājumiem lauksaimniekiem. Tāpat ministre norādīja, ka atbalsts ir jāparedz „aktīvajiem lauksaimniekiem”, kuri veic lauksaimniecisko darbību, nevis tā sauktajiem „dīvāna zemniekiem”.Savukārt Spānijas vēstniece atzina, ka Latvijas un Spānijas nostāja par KLP ir līdzīga un tādējādi izprot Latvijas nostāju.

Tikšanās laikā zemkopības ministre ar abu valstu vēstniekiem arī vienojās par turpmāku sadarbību nozaru ekspertu līmenī un sekmēt turpmāko tirdzniecības sadarbību.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana