Politikas jaunumi

“Zemnieku saeimas” biedri ziedojuši vēl gandrīz 4500 latus cīņai par taisnīgiem tiešmaksājumiem

Ilze Meržvinska, Zemnieku Saeima (ZSA)
03.05.2012

„Zemnieku saeimas“ (ZSA) biedri investējuši vēl papildu 4476 latus kopīgai cīņai par taisnīgiem tiešmaksājumiem Baltijas lauksaimniekiem. Naudas summa ieskaitīta Latvijas Lauksaimnieku kooperatīvu asociācijas (LLKA) kontā, kas tika izveidots šā gada sāumā, lai vāktu līdzekļus aktīvai lobēšanas kampaņai par taisnīgu kopējās lauksaimniecības politikas reformu pēc 2013. gada.

Līdzekļus taisnīgai cīņai par Eiropas tiemaksājumiem ziedojušas „Zemnieku saeimas“ biedru saimniecības: z/s „Bļodāri“, z/s „Zariņi“, z/s „Dziras“, SIA „Vanči“, z/s „Dūzēni“, z/s „Līgo”, z/s „Ozolkrasti”, z/s „Laukaiņi”, SIA „Bēris“, z/s „Rubuļi”, z/s „Kraujas”, SIA “Nygaard international”, SIA „Labība un kvalitāte”, SIA „Lauku Agro“, z/s „Zīvāni“, z/s „Būkas“, z/s „Klāvi“ un z/s „Mazklāvi“.

Budžeta veidošana aktīvai lobēšanas kampaņai tika sākta pēc Latvijas lielāko lauksaimnieku kooperatīvu - "LATRAPS", "Piena ceļš" un "Trikāta KS" – valdes locekļu iniciatīvas. Lielākie lauksaimnieku kooperatīvi, kā arī LPKS „LATRAPS” biedri, vienojās investēt Ls 0,5 Ls no katra saimniecības rīcībā esošā hektāra.

„Zemnieku saeima“ aicina arī citus lauksaimniekus un kooperatīvu biedrus piedalīties, gan atbalstot cilvēkus, kas cīnās par lauksaimnieku interesēm, gan pašiem iesaistoties diskusijās un aktivitātēs, kas norisināsies visa 2012. gada garumā.

Jau ziņots, ka „Zemnieku saeima“ kopā ar citu Latvijas un Baltijas lauksaimnieku organizāciju pārstāvjiem jau pauduši savu noraidošo nostāju Eiropas Savienības sagatavotajiem priekšlikumiem par Kopējās Lauksaimniecības politikas reformu 2014. – 2020. gadam, kas paredz, ka ES jauno dalībvalstu, tai skaitā arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimnieki 2020.gadā turpinātu saņemt viszemākos tiešmaksājumus. Baltijas lauksaimnieku organizācijas definējušas vienotu nostāju, ka tiešo maksājumu apjomam visās Eiropas Savienības dalībvalstīs ir jābūt līdzīgam - ne mazākam par 90%  no ES vidējā atbalsta apjoma.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana