Politikas jaunumi

Nenokavē pieteikt pretendentus konkursa „Sējējs – 2012” balvai par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā

Ilze Vabole, AgroPols
10.07.2012

Vēl šonedēļ, līdz 15. jūlijam, var pieteikt pretendentus konkursa „Sējējs – 2012” balvai par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Pretendentus šai nominācijai var izvirzīt Zemkopības ministrija (ZM) un tās padotībā esošās iestādes, lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstiskās organizācijas un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija.

Lai izvirzītu pretendentus šai balvai, jāiesniedz rakstisks pieteikums (brīvā formā) ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, Rīgā, Republikas laukumā 2, 23. stāvā 2302. kabinetā.

Šogad balva par izcilu ieguldījumu lauksaimniecības nozares attīstībā tiks pasniegta jau sesto reizi, un pieteikumus tai vienā kārtā izvērtēs Lauksaimnieku konsultatīvā padome. Balvu vienai personai piešķir vienu reizi mūžā.

Tāpat šogad konkursā „Sējējs – 2012” tiks vērtēti dalībnieki nominācijās –„Lopkopība”, kurā vērtēs piena un gaļas ražošanas saimniecības, kā arī jau tradicionālajās nominācijās „Augkopība”, „Lauksaimniecības kooperatīvs” un „Ģimene lauku sētā”. Otro gadu konkursā tiks vērtēti dalībnieki nomināciju grupā „Lauku attīstības projekts”, kurā tiks vērtēti sekmīgākie projekti lauksaimniecībā, inovācijās un pārtikas ražošanā. Šogad tiek ieviesta jauna nominācija „Gada LEADER grupa”, kurā tiks vērtētas vietējās rīcības grupas, kas aktīvi darbojas vismaz trīs gadus. Tāpat šogad dalībniekus vērtēs arī nominācijās „Jaunais veiksmīgais zemnieks”, „Rītdienas sējējs – mazpulks” un „Jaunais zinātnieks lauksaimniecībai un lauku attīstībai”.

Konkursa balvu fonda veidošanā var piedalīties iestādes, organizācijas, uzņēmumi un privātpersonas.

Plašāka informācija par konkursa nosacījumiem pieejama ZM interneta mājaslapā: www.zm.gov.lv  sadaļā „Sējējs – 2012”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana