Ārzemju tirgos

Tallinā atvērts otrs Latvijas ražojumu veikals

Ineta Želve, Leta-Nozare
02.02.2010

Tallinā atvērts otrs Latvijas ražojumu veikals un veikalu atvēršana plānota arī citās valstīs, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja SIA "Ogu maize" vadītājs Aigars Strauss.

Viņš stāsta, ka šī gada janvārī atvērta otra mazāka tirdzniecības vieta Tallinas centrā. "Nākotnē plānojam vēl 2-3 vietas Igaunijā, kā arī veikalus Prāgā, Briselē un Ņujorkā," stāsta Strauss, norādot, ka patlaban tas ir darba procesā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī Tallinas lielākajā tirdzniecības centrā "Rocca al Mare" durvis vēra Latvijas pārtikas un dizaina priekšmetu veikals "Parem kui saldējums", kas tulkojumā no igauņu valodas nozīmē "Labāks nekā saldējums".

"Ogu maizes" izveidē sākotnēji investēti aptuveni 150 000 eiro (105 000 latu), informē Strauss.

Veikalā savus ražojumus Igaunijas pircējiem piedāvā tādi pazīstami Latvijas uzņēmumi kā "Maiznīca Flora", "Poļu nams", "Liepkalni", "Antaris", "Lāči", "VK serviss", "Dona", "Saldus pārtikas kombināts", "Valmieras piens", "Iecavnieks", "Pure Food", "Ēvalds", "Brīvais vilnis", Rēzeknes un Jelgavas gaļas kombināti, "Lido", "Cido", "Gutta", "Rīgas piensaimnieks", "Latvijas Balzams" un citi. Tāpat nopērkami 20 Latvijas mākslinieku darbi.

Strauss stāsta, ka pircēju interese ir ļoti liela un ir daudz konkrētu pasūtījumu. "Vislabāk pērk "Pure Food" ražoto "Adžiku"," norāda uzņēmuma vadītājs.

Patlaban uzņēmums piedalās starptautiskā izstādē Ķelnē, kur no Latvijas pārstāvēti astoņi uzņēmumi, no Lietuvas - divi, savukārt igauņu pārtikas ražotāji šajā izstādē nemaz nepiedalās, uzsverot "Ogu maizes" koncepta priekšrocības, norāda Strauss.

Uzņēmuma apgrozījuma rādītājs ir saskaņā ar plānoto - tas gada griezumā varētu sasniegt 400 000 eiro (280 000 latu) uz vienu veikalu, norāda uzņēmuma vadītājs, paužot pārliecību, ka izdosies strādāt arī ar peļņu.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana