Latvijas tirgos

„Pure Food” no vietējiem zemniekiem gaida lielāku aveņu un zemeņu daudzumu

Aina Odziņa, AgroPols
07.04.2010

Šā gada 8. aprīlī Pūrē, uzņēmuma „Pure Food” telpās, notiks uzņēmuma vadības un Latvijas zemnieku saimniecību pārstāvju tikšanās, informē SIA ''Pure Food'' valdes priekšsēdētājs Aigars Balodis. Viņš stāsta, ka tikšanās laikā apspriedīs iespējas turpināt iepriekšējo gadu pozitīvo sadarbību, attīstot vietējo Latvijas ogu ražošanu. 2010. gadā „Pure Food” gatavojas iepirkt kopumā gandrīz 1400 tonnas dažādu veidu svaigo ogu, kas, salīdzinot ar 2009. gadā iepirkto daudzumu, ir par 300 tonnām vairāk.

"Pēdējo gadu veiksmīgā sadarbības pieredze ar vietējām Latvijas zemnieku saimniecībām ir parādījusi, ka vietējie Latvijas ogu ražotāji var piedāvāt augstas kvalitātes produkciju, ko gatavā „Pure Food” produkcijā iespējams eksportēt uz daudzām pasaules valstīm," teica „Pure Food” valdes priekšsēdētājs Aigars Balodis. "2010. gadā „Pure Food” redz lieliskas iespējas turpināt attīstīt sadarbību ar vietējiem Latvijas ogu ražotājiem un ļoti ceram, ka Latvijas zemnieki būs spējīgi piedāvāt mūsu uzņēmumam vēl lielākus ogu daudzumus nekā iepriekšējā gadā."

„Pure Food” var iepirkt tās ogas, kuru produkcija ir pieprasīta eksporta tirgos. Produkcijai ir jāatbilst noteiktiem kvalitātes standartiem un, protams, cena nevar būt lielāka par to, ko mums piedāvā citu valstu piegādātāji.

"2009. gadā noteiktus ogu veidus, piemēram, jāņogas piedāvāja vairāk nekā mums bija nepieciešams. Vienlaikus, piemēram, avenes un zemenes uzņēmums labprāt iepirktu daudz vairāk nekā piedāvāja. 2010. gadā mēs labprāt iepirktu vismaz 200 t aveņu, tomēr vietējie zemnieki 2009. gadā piedāvāja tikai nedaudz vairāk par 30 t. Tāpēc uzņēmums bija spiests meklēt aveņu piegādātājus atlikušajām 170 t citās valstīs," atzīmēja A. Balodis.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 2009. gadā „Pure Food” palielināja ieņēmumus par 495 tūkst. LVL, sasniedzot 11 milj. LVL apgrozījumu. Tāpat uzņēmums sasniedza 401 tūkst. LVL peļņu, kas ir labākais rādītājs uzņēmuma darbības vēsturē. Uzņēmuma pamatnodarbošanas ir augļu un ogu piedevu ražošana piena pārstrādes un konditorijas produktu ražošanas uzņēmumiem. Vairāk nekā 65% no saražotās produkcijas „Pure Food” eksportēja uz Baltijas jūras reģiona valstīm: Zviedriju, Somiju, Krieviju, Igauniju, Lietuvu un Poliju. 2010. gadā uzņēmums plānojis 13% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot vismaz 12 milj. LVL.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana