Latvijas tirgos

Par spīti mainīgajiem laikastākļiem "Latfood" turpina kartupeļu stādīšanas darbus

Ilze Vabole, AgroPols
17.05.2010

AS Latfood sadarbībā ar Latvijas zemnieku saimniecībām uzsācis kartupeļu stādīšanas darbus. Kā informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Maija Dulle, kopumā par kartupeļu audzēšanu, kas selekcionēti "Ādažu čipsu" ražošanai, uzņēmums noslēdzis sadarbības līgumus ar gandrīz 20 zemnieku saimniecībām. Šogad plānots iegādāties 11 tūkstošus tonnu kartupeļu, kas ir tikpat liels kartupeļu iepirkuma apjoms kā pērn.

AS Latfood agroservisa direktors Ilgvars Krūmiņš norāda, ka sadarbībā ar ilggadīgiem sadarbības partneriem, atsevišķās zemnieku saimniecībās jau sākti kartupeļu stādīšanas darbi. Mainīgo laikapstākļu dēļ tie šogad notiekot nedaudz lēnāk kā pērn. Neskatoties uz to, I. Krūmiņš ir optimistiski noskaņots un domā, ka jau tuvāko nedēļu laikā kartupeļu stādīšanas darbi tiks pabeigti.

Kā jau rakstījām, Latfood kartupeļu čipsus ražo tikai no Latvijā audzētiem kartupeļiem. "Ādažu čipsu" ražošanā izmanto speciāli selekcionētas kartupeļu šķirnes Saturna, Marlen un Lady Rosetta. Šogad plānots uzsākt audzēt jaunu kartupeļu šķirni Mustang.

Vairāk informācijas par AS Latfood www.cipsi.lv  un draugiem.lv domubiedru grupā www.draugiem.lv/Adazu_cipsi vai www.twitter.com/Adazu_cipsi .

AgroPols

x

Paroles atgadināšana